Care este cea mai buna proteza dentara

No Comments

Cea mai buna proteza dentara? Dintii lipsa sunt cei care pot determina o serie de probleme de la cele emotionale si pana la cele practice. Este destul de complicat sa poti vorbi sau sa poti manca in momentul in care mai multi dinti lipsesc si este totodata si foarte dificil sa te simti confortabil in anumite situatii sociale in momentul in care este necesar sa interactionezi cu alti oameni. De aceea ai nevoie de  cea mai buna proteza dentara care sa te ajute sa iti recapeti functionalitatea gurii.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Protezele totale

 

Cea mai buna proteza dentara totala este realizata din materiale de cea mai buna calitate, care sa ii confere rezistenta si durabilitate.

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

O astfel de proteza are rolul de a inlocui toata arcada dentara si procedura va consta in probe, amprente si alegerea dintilor artificiali cat mai individual posibil, montati intr-o baza de rasina de culoarea gingiilor care se adapteaza perfect peste oasele fingiei sustinand dintii naturali.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Proteza partiala

 

Protezele partiale sunt de mai multe feluri si au rolul de a se sprijini pe dintii invecinati zonei in care lipsesc alti dinti inlocuind doar o mica parte din dantura.

Aceste proteze sunt foarte stabile si sunt relativ economice comparativ cu alte variante de a inlocui dintii lipsa cum sunt implanturile sau puntile dentare. Daca ai nevoie de cea mai durabila proteza dentara, atunci nu vei alege acest model pentru ca osul se va resorbi rapid si protezele raman largi devenind instabile si putand sa inmagazineze alimente.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Ancorarea protezelor partiale

 

Sunt mai multe tipuri de sisteme de ancorare cum sunt capsele, crosetele, culisele insa nu reprezinta o varianta eficienta si nici una ieftina in momentul in care implanturile sunt deja aici.

Orice lucrare mobila va trebui sa fie scoasa la fiecare masa si in fiecare seara pentru o buna igienizare. Protezele nu trebuie lasate in pahare cu apa seara ci trebuie purtate dupa igienizare.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie bucuresti.

 

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Cea mai buna proteza dentara fixa

 

Cea mai durabila proteza dentara este proteza fixa pe implanturi. In momentul in care pacientului ii lipsesc unul sau mai multi dinti insa maxilarul are unele grate de atrofie osoasa, datorita tehnicilor speciale, pacientul poate avea o proteza pe implanturi. Aceasta proteza este fixa, se sprijina pe implanturi si nu paote fi indepartata decat cu ajutorul medicului.

O astfel de proteza este considerata pe drept cea ma sigura proteza dentara pentru ca practic ea nu va pleca niciodata de la locul sau.

 

Care este cea mai buna proteza dentara – Cum arata cea mai sigura proteza dentara

 

Tipul acesta de proteze fixe include o portiune de gingie artificiala care are rolul de a compensa pierderea de os verticala.

Astfel, in cazul in care pacientul nu vrea sa aiba gingie artificiala va trebui sa faca aditie osoasa verticala, o manopera chirurgicala complexa mai ales atunci cand este realizata la nivelul intregului maxilar si prelungeste cu cel putin un an finalizarea tratamentului.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Proteza mobilizabila pe implanturi

 

O proteza de genul acesta alaturi de una fixa pe implanturi intra in categoria cea mai scumpa proteza dentara insa confortul este cu siguranta unul foarte mare.

O astfel de proteza este toala si se stabilizeaza pe implanturi sau pe mini implanturi dentare care au fost special concepute pentru a se introduce in osul atrofiat al maxilarului.

Pentru ca este vorba despre un implant cu diametrul redus, ele au rezistenta limitata si sunt folosite exclusiv in scopul de a stabiliza protezele mobile insa sprijinul lor se face pe gingii si mini implanturi insa proteza nu este stabilizata complet sau fixata.

 

Care este cea mai buna proteza dentara – Cea mai ieftina proteza dentara

 

Cea mai ieftina proteza dentara este cea mobila indiferent daca este totala sau partiala. Acestea sunt cele mai ieftine solutii pentru pacientii care si-au pierdut doi sau mai multi dinti si care vor sa evite implanturile dentare.

In momentul utilizarii aceste produse stomatologice necesita o perioada de acomodare in care vor genera rani la nivelul cavitatii bucale.

Care este cea mai buna proteza dentara – Cel mai bun material pentru proteza dentara

 

Lucrarile dentare includ mai multe materiale care trebuie sa aiba neaparat 2 proprietati si anume rezistenta si estetica.

Pana in prezent nu s-a descoperit inca materialul care sa aiba ambele proprietati in egala masura insa este foarte important ca fiecare pacient sa cunoasca multe despre materiale.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Zirconiul

 

Acesta este un material foarte rezistent si estetic. Este alb si poate sustine lucrari intine dar vine si cu o gama destul de restransa de culori si de aceea nu se foloseste singur in zonele in care exista anumite asteptari estetice mari.

cea-mai-buna-proteza-dentara

cea-mai-buna-proteza-dentara

Care este cea mai buna proteza dentara – Ceramica dentara

 

Ceramica dentara este un material rezistent si dur care are o gama bogata de nuante. Are si proprietait estetice foarte bune si poate imita chiar si micile detalii existente pe suprafata danturii. Nu poate sa sustina insa de una singura lucrari dentare de mari dimensiuni.

In situatiile acestea sub ceramica se plaseaza un material care are rolul de a asigura rezistenta tuturor lucrarilor. Ceramica este folosita fara un schelet de sustinere si doar in cazul lucrarilor de dimensiuni mici care nu sunt puse in zonele cu forte masticatoare extreme.

 

Care este cea mai buna proteza dentara –  Materialele fizionomice

 

Aceste materiale au aceasta denumire pentru ca se incearca restaurarea fizionomiei si esteticii. Se pozitioneaza deasupra scheletului de sustinere folosidn mai multe tehnici tinand cont de materialul utilizat.

Unele materiale trebuie sa fie amplasate in jurul scheletului astfel incat sa nu fie vizibile in momentul in care  proteza este pusa si lucrarea finalizata.

Sunt si materiale care se pun in anumite zone special pregatite din scheletul de sustinere si niciodata in acele locuri importante in care dantura trebuie sa suporte forte masticatorii foarte mari. In functie de tipul materialului folosit sunt configurati dintii si scheletul de sustinere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.