Cat rezista un implant dentar

Cat rezista un implant dentar – Pacientii apreciaza implanturile dentare. Exista motive intemeiate pentru asta – arata, se simt si functioneaza ca dintii naturali iar acesta este un avantaj considerabil oferit de un implant dentar. Ele ofera chiar si toate functionalitatile dintilor naturali, restabilind vorbirea sanatoasa, muscatura si capacitatea de mestecat.  Dar cat de durabile sunt implanturile dentare?

Majoritatea oamenilor stiu ca chirurgia pentru implanturi este o modalitate sigura de a  restabili in mod eficient zambetul si de a proteja densitatea osoasa a maxilarului.

 

Cat rezista un implant dentar – aspecte importante

 

Implanturile dentare au cateva detalii care le fac foarte durabile: cum sunt asezate, din ce sunt facute si cum se comporta pe masura ce timpul trece, sunt toate aspecte demne de mentionat si care influenteaza comportamentul general al implanturilor.

cat-rezista-un-implant-dentar

cat-rezista-un-implant-dentar

 

Cat rezista un implant dentar – implanturile sunt ancorate in os

 

Implanturile dentare sunt realizate din trei parti: un pivot cu filet cu surub, o coroana ceramica si un bont pentru conectarea celorlalte doua. Chirurgul plaseaza pivotul implantului dentar in osul maxilarului si acesta actioneaza ca „radacina” a coroanei.

Este la fel ca un dinte de schimb. In majoritatea cazurilor, nimeni nu va putea spune vreodata ca nu este un dinte natural.  Dupa operatie, osul maxilarului se vindeca pentru a bloca  implantul dentar din titan. Deoarece osul este contopit cu pivotul, dintele de inlocuire are o rezistenta chiar mai mare decat ar avea un dinte natural.

 

Cat rezista un implant dentar – Implanturile dentare sunt fabricate din titan

 

Pivotul  si bontul sunt ambele titan  – unul dintre cele mai puternice metale disponibile. Este un aliaj care nu se corodeaza, lasandu-l sa devina un metal de baza pentru operatii care necesita pivoti sau suruburi. In plus, se poate osteointegra foarte bine (unirea cu osul). Titanul dentar are avantajul suplimentar de a fi biocompatibil. Pacientii rareori au respins implantul.

cat-rezista-un-implant-dentar

cat-rezista-un-implant-dentar

 

Cat dureaza un implant dentar – implanturile dentare nu se sfarama si nu fac carii

 

Dintii adevarati fac de cele mai multe ori carii.  Gura ta adaposteste bacterii – si atunci cand sunt prezente zaharuri, acestea se combina cu bacteriile pentru a crea acizi. Acesti acizi naturali lucreaza pentru a ataca smaltul dintilor, slabind dintii si provocand cariile dentare. Cu exceptia cazului in care sunt tratate, cariile duc adesea la pierderea dintilor.

Implanturile nu vor dezvolta carii niciodata. Titanul este impermeabil la acizii gurii. La fel si ceramica. Poate fi sigur sa spunem ca implanturile sunt chiar mai durabile decat dintii naturali in cele mai multe moduri.

Cat dureaza un implant dentar – implanturile dentare nu se rup de cele mai multe ori

 

Titanul dentar este foarte rezistent la fracturi.  Pivotii si bonturile sunt in general chiar mai puternice decat radacinile naturale ale dintilor.  Cu toate acestea, acolo unde pot aparea probleme, este cu coroana ceramica. Daca este abuzata, se poate fractura.

Ceramica este super-puternica, dar nu este mai durabila decat un dinte adevarat. La fel cum poti sa ciobesti un dinte natural, poti sa ciobesti sau sa fisurezi coroana implantului dentar din ceramica. Din fericire, inlocuirea este simpla – mult mai simpla decat inlocuirea unui dinte.

Iata cum poti impiedica coroanele implantului dentar sa se sparga: pur si simplu foloseste-le pentru a mesteca alimente. Nu le trata ca pe niste instrumente pentru deschiderea ambalajelor sau pentru a rupe ate, fire, pentru a desfileta suruburi si lista poate continua. De altfel, nu iti folosi nici dintii naturali pentru aceste lucruri. De asemenea, este o idee buna sa evi sa mesteci gheata sau sa spargi nucile cu dintii.

cat-rezista-un-implant-dentar

cat-rezista-un-implant-dentar

 

Cat de durabile sunt implanturile – concluzia specialistilor

 

Cu o utilizare normala, implanturile dentare vor dura mult timp – probabil chiar mai mult decat dintii tai naturali.

Pentru a primi raspuns la intrebarile tale despre implanturile dentare cel mai bine este sa contactezi clinica Ramis unde specialistii iti vor raspunde cu rabdare la toate intrebarile.

 

Cat de durabile sunt implanturile – motive pentru care pacientii le aleg

 

Exista multe motive pentru care tot mai multe persoane aleg sa apeleze la implanturi. Iata principalele beneficii ale implantului dentar pe care trebuie sa le ai in vedere:

  • Estetica: Daca vrei un zambet perfect, implanturile dentare pot fi alegerea potrivita. Arata si se simt la fel ca dintii obisnuiti.
  • Sanatatea oaselor: Cand iti pui implanturi dentare, implantul inlocuieste radacina dintelui. Aceasta inseamna ca – desi este inca posibila – pierderea osoasa este mult mai putin probabila.
  • Durabilitate: Unul dintre beneficiile cheie ale implanturilor dentare este ca acestea sunt o solutie permanenta. Deoarece implanturile sunt imbinate cu osul maxilarului, acestea sunt foarte stabile si, daca ai grija de ele, te poti astepta ca acestea sa fie la fel de durabile ca si dintii naturali. Cand iei in considerare faptul ca protezele  dureaza de obicei doar aproximativ cinci pana la opt ani, implanturile dentare sunt o alegere excelenta pentru cei care cauta o optiune pe termen lung.
  • Beneficii practice: Implanturile dentare nu sunt doar pentru persoanele care doresc un zambet perfect. Deoarece pivotul de titan al implantului este imbinat cu maxilarul, implanturile raman la locul lor. Asta inseamna ca (spre deosebire de protezele dentare) vorbirea si mestecarea nu sunt afectate.
cat-rezista-un-implant-dentar

cat-rezista-un-implant-dentar

Cat dureaza un implant dentar – de ce sunt implanturile atat de populare

 

Desi sunt disponibile pe scara larga doar de treizeci de ani, implanturile dentare au urcat in partea de sus a optiunilor de inlocuire a dintilor ca fiind cea mai importanta optiune de restaurare. De la debutul lor in anii 1980, stomatologii au plasat peste 3 milioane de implanturi.

Exista un motiv primordial pentru aceasta popularitate:  ca structura si forma, implanturile dentare sunt cel mai apropiat inlocuitor pe care il avem pentru un dinte natural. De fapt, mai mult decat orice altceva, un implant implica si inlocuirea eficienta a radacinii.

Radacina artificiala este un pivot de titan incorporat chirurgical in osul maxilarului. Mai tarziu i se va atasa o coroana de portelan care arata exact ca un dinte vizibil. Acest design avansat permite implanturilor sa faca fata tuturor fortelor si presiunilor pe care dintii trebuie sa le suporte atunci cand sunt utilizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published.