Ce pret are un pivot dentar?

No Comments

Ce pret are un pivot dentar? – Pivotul dentar este un dispozitiv proteic folosit pentru refacerea su intarirea dintilor fracturati sau deteriorati.

El este un suport care urmeaza a fi acoperit de o coroana dentara. Pivotul dentar, deci, sta la baza unei viitoare lucrari dentare, el fiind implantat in radacina dintelui, in timp ce partea superioara ramane deasupra gingiei, in ramasitele coronare.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie Bucuresti.

 

Pivot dentar pret – Alte denumiri pentru pivotul dentar

 

Pivotul dentar mai este cunoscut si sub alte denumiri, cum ar fi:

 • Dispozitiv cu coroana si radacina (RCD);
 • Dispozitiv radacina;
 • Stift dentar sau radicular;

 

Pivot dentar pret – Materiale si pivot dentar tipuri

 

Pivotul dentar se poate realiza din metal (si atunci putem avea un pivot dentar din argint) sau din fibra de sticla (in cazul unui pivot dentar de sticla) si poate fi suport pentru un dinte din ceramica, portelan (in cazul unui pivot dentar ceramica sau pivot dinte portelan), sau alte materiale performante.

Daca un implant dentar este un dispozitiv cu forma de surub care se fixeaza in os dupa ce dintele a fost extras, pivotul dentar este de fapt o singura bucata care se fixeaza in radacina dintelui, unde se si cimenteaza.

Pentru estetica si randament cat mai mare, fibra de sticla este materialul cel mai recomandat, mai ales pentru coroanele acoperite integral cu ceramica. Totodata, in cazul unui pivot dentar procedura este facila, necesitand interventie dentara minima. In plus, materialul folosit este elastic, ceea ce scade considerabil riscul fracturilor radiculare.

In ceea ce priveste pretul unui pivot dentar, se pot gasi oferte foarte atractive si convenabile, pentru orice buzunar.

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

pret-pivot-dentar-bucuresti

pret-pivot-dentar-bucuresti

 

Ce reprezinta un pivot dentar si cand se recomanda el

 

Pivotul dentar este recomandat pentru dintii care au coroana dentare distrusa si nu se mai pot trata cu umpluturi. Pivotul dentar se introduce in canalul radacinii, ceea ce inseamna ca va fi necesara indepartarea nervului. El ofera suport pentru viitoarea coroana dentara, iar procedura de implantare a pivotului dentar este nedureroasa, deoarece nervul a fost deja indepartat.

In cazul dintilor cu leziuni grave, cum ar fi dintii facturati sau cu carii avansate si care nu se mai pot plomba, pivotul dentar poate fi o solutie. Deasemenea, se mai poate opta pentru pivot dentar si in cazurile cand coroana dentara este complet distrusa si nu mai exista alte solutii. Deasemenea, pivotul dentar se mai poate utiliza si atunci cand coroana dentara nu este total distrusa, dar are peretii subtiati si total lipsiti de rezistenta.

Clinicile dentare ofera posibilitatea de fixare a unui pivot dentar sau extractia unui pivot dentar la preturi avantajoase, cu mult mai accesibile decat cele ale unui implant dentar clasic.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

 

Cum este structurat un pivot dentar

 

Partile componente ale unui pivot dentar sunt:

 • Partea radiculara – este portiunea cimentata din radacina dintelui, sau canalul radicular;
 • Partea coronara – este portiunea de deasupra gingiei care arata ca un dinte care a fost slefuit si continua pivotul radicular.

 

Cum se aplica pivot coroana dentara

 

Asa cum deja am mentionat, pivot coroana dentara se afla la baza unei lucrari dentare care va avea loc in viitor, el fiind cel care da rezistenta si suportul noului dinte.

Desigur, pentru a finaliza lucrarea, este nevoie si de o coroana dentara care sa acopere acest pivot pentru coroana dentara. Procesul de cimentare si fixare a pivotului dentar nu este dureros, pentru ca dintele este tratat endodontic, adica i se scoate nervul inainte.

pret-pivot-dentar-bucuresti

pret-pivot-dentar-bucuresti

 

Pivot dinte preturi

 

Daca doriti montare pivot dentar, sau scoatere pivot dentar (pivotul dentar se poate scoate), puteti consulta online ofertele diponibile la mai multe clinici dentare si o puteti alege pe cea mai buna. Indiferent de pretul platit, in timp operatia se va dovedi o investitie care merita, datorita eficientei si durabilitatii acestei solutii.

De asemenea, este posibil sa aveti nevoie si de alte intreventii, cum ar fi o interventie in cazul unui pivot dentar cazut, pivot dentar RMN, interventie in cazul unui pivot dentar infectie, pivot dentar poze, decimentare pivot dentar, inlocuire pivot dentar, etc. Desigur, preturile sunt conditionate si de materialele folosite, fiind diferite in cazul unui pivot sticla dinte sau pivot dentar argint.

Totodata, este de asteptat ca pivot dentar sa aiba preturi diferite si in functie de locul unde a fost montat – pivot dentar in radacina, pivot in dinte sau pivot dentar masea.

 

Conditiile in care se poate monta un pivot dentar

 

Inainte de a incepe fixarea unui pivot dentar sau implant, medicul stomatolog va trebui sa evalueze foarte bine situatia si sa ia in consideratie mai multe aspecte. Astfel el trebuie sa se asigure ca:

 • Nu sunt vizibile inflamatii ale gingiei sau inflamatii grave;
 • A fost realizat examenul radiologic in cadrul caruia s-a stabilit numarul radacinilor dentare si lungimea acestora, existena infectiilor si a abceselor sau forma de obturare a dintelui;
 • Dintele asupa caruia intervine nu prezinta o mobilitate mare;
 • Sub nivelul gingiei dintele este in regula – nu va putea lucra pe un dinte care prezinta o fractura in acea zona;
 • Nu exista dureri neasteptate la atingere sau consumare lichide prea reci sau prea calde. Durerea ar trebui sa fie chiar inexistenta.
 • A respectat intocmai protocolul endodontic in tratarea preliminara a dintelui, adica a scos corespunzator nervul acelui dinte.

Medicul de specialitate poate decide doar in urma unui exament atent daca solutia unui pivot la dinte este viabila. De aceea consultul preliminar este de extrema importanta pentru a elimina inca de la inceput riscuri pivot dentar si, totodata, pentru a discuta cu pacientul aspectul legat de pivot dentar preturi, daca el este o solutie practicabila in situatia data.

pret-pivot-dentar-bucuresti

pret-pivot-dentar-bucuresti

Pivot dentar pret – Coroanele dentare

 

Asa cum am vazut, pivotul dentar este primul pas pentru fixarea unei coroane dentare. Haideti sa vedem cand are nevoie dintele de o coroana dentara.

 • Aveti o umplutura de dimensiuni mari care a cedat si au aparut cavitati in jurul ei;
 • Ati beneficiat de o umplutura sau o plomba de dimensiuni mari, iar aceasta nu a reusit;
 • Coroana dentara s-a deteriorat si trebuie inlocuita; daca ea doar a cazut si ati recuperat-o, s-ar putea sa aveti noroc pentru ca exista posibilitatea ca ea sa fie recimentata si fixata la loc;
 • Tocmai ati suportat o interventie pe radacina dintelui, interventie care deteriorat dintele.
 • Majoritatea dintilor din partea din spate a cavitatii bucale (cei mai uzati si folositi in timpul muscaturilor) au nevoie dupa un timp de o coroana dentara.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.