Coroana acrilica

Coroana acrilica – Principala indicatie pentru acril sau acrilat este coroana acrilica provizorie, iar atunci cand se vrea o coroana acrilica definitiva se aplica de fapt o coroana metalo-acrilica sau o coroana fizionomica acrilica.

 

Ce inseamna coroana acrilica

 

Coroanele acrilice si cele metalo acrilice sunt mai ieftine si mai putin aspectuoase. Au un termen de degradare mai mic dar sunt eficiente pentru cei ce isi doresc o solutie rapida.

Sunt alese in general de persoanele care nu au un buget foarte mare dar care vor totusi sa isi rezolve anumite probleme cu dintii.

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

 

Coroana acrilica – dezavantaje

 

 • Culoarea se poate modifica in timp
 • Sunt poroase
 • Se pot perfora
 • Se pot fractura

 

Coroana acrilica – avantaje

 

 • Costul scazut
 • Tehnologia de realizare foarte usora

 

Coroana acrilica – recomandari

 

In prezent coroana acrilica este indicata si utilizata doar pentru restaurari provizorii.  O coroana dentara acrilica sau o coroana total acrilica este folosita in general atunci cand pentru o vreme trebuie ascunse unele lucrari sau pentru a ajuta de exemplu pacientul sa vorbeasca normal si sa manance normal pana cand sunt pusi dintii provizorii in urma unui implant dentar. Coroana dentara metalo-acrilica este mult mai rezistenta si ofera mai multe avantaje fiind mai des folosita in lucrarile de protetica.

 

Coroana acrilica – indicatii

 

Atunci cand se pune o coroana acrlica sau o coroana metalo-acrilica total fizionomica, respectiv  o coroana fizionomica acrilica se stie ca aceste tipuri de coroane sunt recomandate cel mai des pentru ca permit:

 • Precizarea clara a diagnosticului
 • Pastrarea unei igiene bucale bune
 • Prevenirea migrarii dintilor
 • Restabilirea masticatiei, fonatiei si a fizionomiei
 • Vindecarea tesuturilor restante
 • Transmiterea de informatii utile care laborator
 • Perfectarea tratamentului

 

Coroana acrilica – metode de realizare

 

O coroana acrilica poate fi realizata prin tehnica directa, de catre medic in cavitatea bucala. Se va amprenta campul protetic si se va obtine mulajul. Medicul va prepara dintele cu ajutorul frezei si se va obtine bontul dentar. In amprenta care se obtine initial se va introduce si materialul acrilic.

Amprenta luata alaturi de materialul din care este facuta coroana se vor pune in gura peste pivotul dentar. Asa se obtine coroana provizorie din acril cu ajutorul metodei directe.

Exista si tehnica indirecta moment in care coroana acrilinca provizorie se face in laboratorul de tehnica de un tehnician specializat.

Medicul va prepara dintele si va realiza bontul dentar sau va pune pivotul, se va amprenta campul protetic si aceasta amprenta va merge la tehnician care va trebui sa faca pe baza lui coroana acrilica pe care medicul stomatolog o comanda. Ulterior coroana va ajunge in cabinet unde medicul o ajusteaza asa cum considera in conformitate cu particularitatile pacientului.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

 

Coroana acrilica – informatii suplimentare

 

Daca vrei sa citesti mai mult despre coroana acrilica si despre toate particularitatile sale iti recomandam sa cauti pe internet utilizand urmatoarele expresii: coroana acrilica provizorie pret, coroana metalo-acrilica pret, coroana acrilica pret atunci cand vrei sa aflii un pret orientativ pentru aceste coroane sau coroane fizionomice acrilice si coroane metalo-acrilice pentru detalii suplimentare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.