Coroana ceramică pe suport de zirconiu

No Comments

Coroana ceramică pe suport de zirconiu – Una dintre primele caracteristici observate la o persoană este zâmbetul, iar acesta este deseori considerat un factor definitoriu al frumuseții – lucru mai mult sau mai puțin adevărat. Însă uneori, indiferent de grija acordată, pot apărea probleme dentare care diminuează considerabil încrederea în sine sau, în cel mai rău caz, provoacă dureri acerbe foarte greu de suportat.

În situații dificile, un zâmbet nou poate fi singura soluție găsită. O coroană dentară este soluția la care apelează o multitudine de clienți pentru a-și rezolva probleme dentare neprevăzute de acest fel, datorită rezultatelor precedente mulțumitoare. Însă, trebuie să aveți mare grijă, deoarece o lucrare neîndemânatică sau neglijentă, poate duce la probleme de sănătate mai serioase și cu efecte pe termen lung. E important să alegeți personalul și locul potrivit înainte de a vă avânta  într-o restaurare dentară.

 

Coroana ceramică pe suport de zirconiu – Cine suntem noi?

 

Noi suntem Ramis Clinique, o clinica stomatologica de specialitate din capitala țării, mereu pregătită de ajutor în acest sens. Datorăm echipei noastre bine organizată și pregătită renumele căpătat de-a lungul timpului.

Odată cu dezvoltarea medicinei dentare în România, Ramis Clinique, a reușit să aducă la viață concepte dentare noi și inovative, gata să mulțumească clienții. Scopul Ramis Clinique este să ne dezvoltăm în mod constant și să îmbunătățim serviciile oferite alături de cei mai buni profesioniști.

Echipa noastră este formată din persoane calde, cărora le place un ambient plăcut și relaxat, lucru care vă poate ajuta să uitați de teama de a merge la dentist – știm cât de tulburător poate fi un astfel de lucru. Scopul nostru este de a vă arăta că nu trebuie să aveți motive de panică, ci din contră, chiar trebuie să vă simțiți confortabil înainte de a merge la stomatolog.

coroana ceramica pe suport de zirconiu

coroana ceramica pe suport de zirconiu

 

Coroana ceramică pe suport de zirconiu – Ce este o coroană dentară?

 

O coroană dentară este o piesă protetică realizată într-un laborator de tehnică dentară, complet utilat. Aceasta are rolul de a înlocui dinții răniți sau pierduți ai unei persoane, pentru a face posibilă masticația. Coroana dentară se poate folosi inclusiv în scopuri estetice pentru cei ce au probleme dentare.

 

De ce să alegeți coroana ceramică pe suport de zirconiu?

 

Unul dintre cele mai căutate servicii ale clinicii în momentul acesta este coroana ceramica pe suport de zirconiu. Acest fapt se datorează în mare parte aparenței sale, pentru că da, noi știm că vă veți dori un zâmbet frumos.

Însă, dincolo de imagine, coroana cermică pe suport de zirconiu este cunoscută și pentru durabilitatea și rezistența ei. Este important să vă puteți bucura pe deplin de acești înlocuitori.

 

Care e diferența între coroana ceramică pe suport de zirconiu și cea pe suport metalic?

 

O diferență este raportul rezistență / grosime a elementului. Masa pierdută a dintelui ce urmează să fie acoperit este mult mai redusă în cazul zirconiului, deoarece capele prezintă o rezistență mare la o grosime mică. Contrar, în cazul coroanei pe suport metalic, aceasta necesită o grosime mai mare pentru a atinge aceeași rezistență.

Perioada de utilizare a celor două coroane dentare este total diferită. Coroana ceramică pe suport de zirconiu are o istorie destul de scurtă – aproximativ 10 ani – comparativ cu cea pe suport metalic – diferența fiind de 50 de ani!

Datorită noii tehnologii CAD-CAM, coroana pe suport de zirconiu este mult mai precisă, în timp ce metalul este încă prelucrat manual.

coroana ceramica pe suport de zirconiu

coroana ceramica pe suport de zirconiu

 

Coroana ceramica pe suport de zirconiu – Avantaje

 

Cum am menționat anterior, motivul pentru care mare parte din clienți aleg acest tip de coroană ceramică este aspectul estetic. Materialul principal utilizat este zirconiul – introdus în practica stomatologică în ultimul deceniu al secolului XX. Prin acesta, a apărut posibilitatea alegerii unei coroane dentare asemănătoare cu dinții naturali.

Datorită translucidității coroanei ceramice pe suport de zirconiu, care se aseamănă foarte mult cu nuanța naturală a dinților, oferind un aspect natural al zâmbetului. Acest fapt este contrar cu rezultatul obținut în cazul celorlalte tipuri de coroane – metalo-ceramice simple etc., care sunt inferioare din punct de vedere estetic.

Astfel că, acest tip de implant poate fi realizat și local, prin înlocuirea unor dinți lipsă sau prin completarea unor dinți loviți, fără ca efectul să fie unul de incompatibilitate. Din contră, diferența poate fi observată doar privind cu atenție.

Coroana metalo-ceramică din zirconiu nu corodează în timp, fapt ce permite aplicarea acestui procedeu și persoanelor alergice la metal.

 

Tehnica de realizare a coroanei ceramice pe suport de zirconiu

 

Coroana ceramică de zirconiu se realizează doar prin tehnologia modernă CAD-CAM (computer-aided design and computer-aided manufacturing). Acest lucru necesită aparatură specială de ultimă generație, regăsită doar în laboratoarele de tehnică dentară specializate pe astfel de restaurări dentare.

Această tehnologie CAD-CAM necesită un program special de modelare 3d pe computer în care se realizează design-ul coroanei ceramice dorite și potrivite. În acest fel se poate studia compatibilitatea și modul în care se integrează noua coroana de ceramica pe zirconiu. Rezultatul este cel care îndrumă personalul și după care se realizează frezarea.

Tehnica aceasta scurtează durata de timp necesară realizării coroanei și scurtează etapele de lucru, fiind și mai precisă.

coroana ceramica pe suport de zirconiu

coroana ceramica pe suport de zirconiu

 

Coroana ceramică pe suport de zirconiu – Preț justificat mai mare?

 

Comparativ cu alte coroane dentare, cea pe suport de zirconiu are un preț mai ridicat datorită calității ridicate, a tehnologiei folosite și a rezultatului obținut. Lucrarea finală este precisă și garantată de realizarea structurii pe computer.

În momentul de față, se încearcă descoperirea unei variante prin care acest tip de coroană ceramică pe suport de zirconiu să fie accesibilă – mai ieftină. S-a încercat utilizarea unui procent mai mic de zirconiu, însă efectul nu a fost mulțumitor, coroana ceramică fiind mai puțin rezistentă, în acest fel casantă și poate duce la spargere ca urmare a unei mușcături puternice.

Pacientul este informat înainte de începerea tratamentului, care sunt pașii acestuia, cât și prețul final.

În România, medicina dentară prezintă o creștere accelerată, întâmpinând cu entuziasm noile tehnologii și tehnici în materie de implanturi dentare și coroane ceramice.

Din ce în ce mai multe persoane doresc să investească într-o coroană ceramică pe suport de zirconiu. Acest fapt este datorat longevității ei, dar și a aspectului și rezistenței materialului.

 

Coroana ceramică pe suport de zirconiu – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „coroana ceramica pe zirconiu„, „coroana ceramica pe suport de zirconiu” sau „coroana ceramica pe zirconiu pret„, „coroana ceramica pe zirconiu avantaje” ori „coroana dentara ceramica zirconiu„, „coroana dentara ceramica zirconiu pret„.

Alte cautari: „coroana de ceramica pe zirconiu„, „coroana integral ceramica zirconiu” sau „coroana ceramica suport zirconiu„, „coroana ceramica pe suport de zirconiu pret” ori „coroana ceramica zirconiu pret„, „coroana metalo-ceramica zirconiu„, „coroana metalo-ceramica zirconiu pret„.

Leave a Reply

Your email address will not be published.