Coroana compozit

Coroana compozit – Probabil ca de fiecare data cand ai stat la usa stomatologului, de plictiseala ai analizat lista de preturi si ai vazut acolo si coroana compozit. In acest articol iti explicam la ce sunt utile coroanele de compozit si ce sunt ele de fapt.

O coroana compozit total fizionomica poate fi o solutie pentru multe persoane si de aceea in acest articol iti explicam ce este compozitul din care se face si coroana compozit pe care o vezi pe lista de preturi a medicului tau stomatolog. O coroana din compozit este o solutie pentru toti cei care sunt alergici si acesta este cel mai important detaliu care trebuie spus despre aceste coroane.

Puteti accesa si oferta implant dentar sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Coroana compozit – ce este compozitul dentar

 

Compozitul este o rasina sintetica folosita in special ca materia de obturatie dentara, mai exact pentru plombe. Cu toate acestea poate fi folosit si pentru realizarea unor coroane dentare care sunt aproximativ rezistente in momentul in care compozitul este facut in laborator.

Pentru generatiile din prezent zambetul este un aspect foarte important si asta este tot ce conteaza, ramanand in umbra functionalitatea. Pentru lucrul acesta oamenii devin dispusi sa faca investitii in bani si timp astfel incat rezultatul final sa fie unul conform canoanelor de estetica dentara.

Dintre materialele fizionomice compozitul dentar este unul din cele mai folosite in prezent pentru coroane si obturatii datorita pretului sau mai mult decat accesibil.

 

Coroana compozit – de ce este compozitul un material atat de cautat?

 

Compozitul este un material facut din componenta organica acrilica avand in acelasi timp si componenta anroganica specifica, reprezentand un amestec de prafuri similare cu sticla. Combinand aceste doua parti se obtin proprietati similare cu tesuturile dentare dure, atat ca rezistenta dar si ca elasticitate, izolare termica si izolare chimica.

Desigur ca cele mai frumoase sunt coroanele dentare realizate din portelan, cele de aur sau din zirconou sunt cele mai rezistente, putin reactive si durabile, insa nu ar trebui sa fie sterse de pe lista nici coroanele de compozit sau chiar cele temporare care au si ele un rol foarte bine definit in stomatologie.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie Bucuresti.

 

Coroana compozit – durabilitate si rezistenta

 

Realitatea este ca aceste coroane din compozit sunt cele mai putin recomandate solutii daca ne referim la durabilitate si rezistenta. Datorita pretului foarte avantajos uneori pacientii trec peste aceste inconveniente. Nu spunem ca este bine dar in acelasi timp nu ii putem contrazice.

Cat de rezistente sunt? Compozitul nu este durabil asa cum se intampla in cazul aurului sau portelanului si va avea nevoie de inlocuiri mai dese insa pentru pacientii care nu agreaza materialele recomandate acum, compozitul este o alternativa utila si ieftina.

 

Coroana compozit – avantajele compozitului

 

Cum iti dai seama daca este pentru tine. Fiecare dinte si fiecare persoana au particularitati naturale si de aceea inainte de a decide ce anume iti trebuie este bine sa te documentezi si sa tii cont de sfaturile medicului. Este bine sa stii ce avantaje si dezavantaje au coroanele dentare din compozit.

Indiferent ca vorbim despre o coroana dentara din compozit sau despre o coroana provizorie compozit avantajul major al materialului este ca va conserva mult mai bine testurile dure ale dintilor. Este de ajuns sa fie eliminat smaltul si dentina care s-au alterat si nu este necesar sacrificiul de testut dur pentru ca preparatia dintelui sa fie buna.

Lucrul acesta devine posibil pentru ca materialele compozite avand o faza organiza adera chimic la smaltul dintelui dar si la dentina si va fi necesar doar un agent pentru legatura, numit adeziv.

 

Coroane compozit – adezivul folosit pentru fixarea coroanelor

 

Sistemul adeziv este facut si el din mai multe clase de substante. Se utilizeaza acidul fosforic care are rolul de a demineraliza dintele si de a expune matricea smaltului creand microretentii.

Primerul are rolul de a regidrata matricea si de a ii reface structura tridimensionala pe care a pierdut-o in urma procesului de demineralizare. Bondingul are rilul de a patrunde in microretentiile create anterior si formeaza legaturile chimice cu tesutul dentar dar si cu compozitulul

 

Coroana compozit – alte avantaje

 

  • Aspectul dintelui seamana foarte mult cu cel al dintilor naturali si se poate inlocui cu mare succes intesteticul almalgam dentar in special daca sunt folosite nuante diferite si medicul reuseste sa modele corect dintele.
  • Tehnica de lucru este rapida si usoara si medicul are la dispozitie tot timpul necesar pentru modelare fara ca materialul sa ajunga dur in cavitatea bucala. Materialul va face priza numai cand este polimerizat cu lampa.
  • Compozitul este mai moale comparativ cu portelanul si reactioneaza mai putin decat alte metale.
  • Tehnicile de lipire utilizand adeziv sunt mai bine tolerate decat lipirea coroanelor de portelan.
  • Coroanele din compozit sunt foarte bune pentru realizarea lucrarilor dentare temporate sau ca optiuni intermediare.

 

Coroana compozit – dezavantaje importante

 

Cu timpul compozitul prezinta modificarea culorii, datorita mai multor factori externi cum sunt cafeaua, cola si ceaiurile care coloreaza dintii. Actiunea acestora este in general favorizata de porozitatea materialului in special cand acesta nu este indeajuns de bine finisat sau lustruit.

 

Coroana compozit – despre uzura si obturatiile voluminoase

 

Rasina de compozit sufera in gura o uzura complexa atat la nivel chimic cat si mecanic prin fortele care apar in timpul masticatiei si in timp este generata pierderea de substanta si pot aparea microfisurile in obturatie.

Atunci cand particulele anorganice au dimensiuni mari mari ploba compozita poate genera si abraziune a smaltului dintelui vecin.

Aceste lucruri sunt valabile si pentru coroane din compozit deci ar fi bine sa gasesti alte materiale din care sa iti faci coroanele chiar daca sunt ceva mai scumpe.

 

Coroane compozit – solutia perfecta pentru persoanele care au alergii

 

Pentru pacientii sensibili si pentru cei care au alergie la portelan sau la anumite metale, coroanele realizate din compozit sunt cea mai buna varianta de restaurare. Acestia vor putea avea toti dintii fara reactii alergice si fara disconfort.

 

Coroana compozit – informatii suplimentare

 

Daca vrei sa aflii mai multe despre coroanele dentare in general si in special despre cele din compozit si sa te documentezi cu privire la avantajele si dezavantale lor iti recomandam sa cauti pe internet coroana dentara compozit, coroane dentare compozit, coroana dentara metalo compozit, coroana metalo-compozit total fizionomica, coroana integral compozit, coroana metalo-compozit, coroane metalo compozit, coroane metalo-compozite si compozit coroane provizorii.

Daca tot ce te intereseaza este pretul coroanelor din compozit atunci ar trebui sa faci cautari utilizand urmatoarele expresii: coroane dentare compozit preturi, coroanele din compozit pret, coroana compozit pret, coroana dentara compozit pret si  coroana metalo-compozit pret, si vei gasi cu siguranta toate informatiile de care ai nevoie.

Articol optimizat de Outcave Solutions, servicii de optimizare SEO si promovare in Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.