Dinti de portelan

No Comments

Dinti de portelan – Tot mai multe persoane considera ca dintii de portelan sunt cea mai buna solutie pentru a avea o dantura perfecta.

Din aceasta convingere a rezultat si popularitatea acestor dinti, iar articolul de fata va discuta in detaliu despre tot ceea ce ar trebui sa stii despre dintii de portelan.

Dinti de portelan – Material

 

Portelanul sau ceramica este un material care provine din China. Este un material translucid alb care se obtine din prelucrarea termica la temperaturi ridicate a paste formate din caolin, cuart si feldspat in diverse proportii.

Cuvantul ceramica este derivat din cuvantul grecesc keramos care inseamna argila in timp ce porelan vine din cuvantul italian porcellana, care se traduce prin coaja de scoica.

 

Dinti de portelan – Utilizarea portelanului in stomatologie

 

Oamenii utilizeaza dinti de portelan deoarece acestia sunt bine cunoscuti datorita efectelor estetice pe care le au dar si pentru durata lor de viata. Dintii de portelan sunt utilizati pentru coroane dentare, pentru fatete, pentru punti dentare sau pot fi atasati peplacile dentare.

Dintii de portelan sunt solicitati pentru a acoperi dintii cariati si de multe ori termenul este confundat cu cel de coroana dentara artificiala. Indiferent daca dintii sunt realizati complet din portelan sau doar partial, sub ei se va afla o structura metalica si vin cu avantaje aproape similare.

 

Dinti de portelan – Avantaje estetice

 

Portelanul este considerat un material usor de prelucrat legat de culori si poate fi imprimat cu usurinta cu numeroase culori si nuante astfel incat sa satisfaca cerintele pacientilor.

Dintii realizati din portelan integral au scopuri estetice foarte bune si sunt recomandati pentru zona din fata, care este mereu vizibila.

Dintii de portelan pot sa fie realizati si pe dantura posterioara in momentul in care cerintele pacientului in ceea ce priveste estetica sunt crescute sau implica necesitatea unor dinti perfecti din cauza activitatii desfasurate asa cum se intampla in cazul actorilor sau a cantaretilor. Persoanele care cauta pe internet dinti potelan poze vor vedea despre ce avantaje estetice vorbim.

 

Dinti de portelan – Compatibilitate

 

Un avantaj important al dintilor realizati din portelan este reprezentat de biocompatibilitate crescuta fata de tesuturile prezente in cavitatea bucala si din intertia chimica pe care materialul o prezinta atunci cand este amplasat in cavitatea bucala.

 

Dinti de portelan – Avantaje in ceea ce priveste protectia

 

Dintii din portelan protejeaza pulpa dentara deoarece nu transmit variatiile termice pe care le au alimentele sau bauturile ingerate in interiorul cavitatii bucale. Acesti dinti de protelan sunt o solutie buna inclusiv pentru persoanele care au sensibilitate ridicata.

 

Dinti de portelan – Rezistenta

 

Dintii de portelan sunt foarte rezistenti si sunt mai duri decat cei care sunt realizati din compoziti sau din acrilat avand astfel si o durata de viata mult mai lunga.

Coroanele care sunt realizate in intregime din portelan au avantajul efectelor estetice foarte bune, dar gradul de rezistenta va fi unul mai mic comparativ cu cel al dintilor care sunt acoperiti cu portelan. Acestea sunt cele mai importante motive pentru care pacientii opteaza in prezent pentru dinti din portelan.

 

Dinti de portelan – Dezavantaje

 

Realizarea dintilor din materiale precum portelanul necesita in primul rand indepartarea unei parti din tesutul dentar sanatos, de altfel aceasta indepartare fiind facuta in cantitati ceva mai mari decat in cazul altor lucrari dentare metalice sau asa cum se intampla in cazul obturatiilor cu materiale compozite de culoare alba.

Procesul acesta poate sa determine si inflamarea nervilor dentari in cazul dintilor vitali. Cu siguranta ai vazut atunci cand ai cautat dinti imbracati in portelan poze, ca dantura arata perfect. Acest lucru se intampla pentru ca dintii de portelan sunt aplicati peste dintele natural prelucrat.

 

Dinti de portelan – Cum se uzeaza dantura adiacenta

 

Intr-o comparatie de genul dinti zirconiu vs portelan se va observa uzura dintilor antagonisti in cazul dintilor de portelan din cauza faptului ca ceramica este foarte dura si in cazul in care dintii superiori au obturatii sau lucrari fixe, partial sau integral acoperite cu materiale dentare fizionomice, asa cum ar fi compozitul sau acrilatul, materialele sunt mai slabe in ceea ce priveste duritatea si se distrug mult mai usor.

 

Dinti de portelan – Intretinere

 

Pentru a vedea exact care sunt normele de igiena pentru momentele in care ai dinti de portelan este cel mai bine sa cauti dinti de portelan video. Sunt persoane care sustin ca dintii de protelan se ingalbenesc insa in realitate daca ai grija de ei vor ramane albi mult timp. Igiena orala trebuie sa fie corect realizata.

Dintii de protelan nu pot retine placa, insa nu o impiedica sa se depuna in special pe gingii. Lucrul acesta este extrem de foarte important pentru persoanele care intrerup la alegere igiena orala zilnica din cauza ca se tem ca dintii de portelan se vor strica.

Lucrarile protetice au un risc ridicat de aparitie a cariilor in locul in care se face trecerea dintre coroanele artificiale si dantura naturala. Atunci cand cauti dinti de portelan ingrijire vei gasi cu siguranta toti pasii necesari pentru a avea grija corespunzator de dantura ta din portelan. Dintii de portelan se ingrijesc asemanator cu cei naturali si vor rezista cel mai bine atunci cand sunt corect intretinuti.

 

Dinti de portelan – Informatii suplimentare

 

Autnci cand vrei sa iti pui dinti de portelan, cea mai buna idee este sa cauti pe internet lucrari ale cabinetelor utilizand expresii precum: dinti imbracati in portelan pret 2018, dinti portelan pret 2016, dinti portelan a2, culoare dinti portelan a2, paleta culori dinti portelan, dinti din portelan sau semiportelan, dinti de portelan pe suport metalic, dinti acril sau portelan, dinti de portelan sau zirconiu, dinti portelan culoare a1 si tipuri de dinti de portelan.

Pentru a afla cat costa dintii de portelan, tot ce trebuie sa faci este sa cauti utilizand expresiile: pret dinti portelan, dinti portelan pret, dinti zirconiu vs portelan pret, dinti de portelan pret, dinti de portelan preturi, dinti portelan pret 2017, preturi dinti portelan, cat costa sa iti pui dinti de portelan, dinti de portelan pe zirconiu pret si dinti portelan zirconiu pret.

Leave a Reply

Your email address will not be published.