Indepărtare implant dentar

No Comments

Problemele legate de o dantură perfectă sunt din ce în ce mai întâlnite în ziua de astăzi cu precădere în cazul persoanelor vârstnice, principala cauză fiind în general igiena deficitară.

Tocmai din această cauză se ajunge la până la pierderea dinţilor, iar singura soluţie care mai rămâne este implantul dentar. Să vedem ce este un implant dentar

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

 

Indepartare implant – Ce este implantul dentar?

 

Implantul dentar reprezintă o rădăcină artificială, plasată în locul unui dinte lipsa, în osul mandibular sau în maxilar, care se integrează perfect în structură osoasă proprie. În comparative cu punţile clasice sau cu protezele convenţionale, un implant dentar are o durată de viață mai mare, este un tratament stomatologic mai fiabil, care îți asigură funcționalitatea dinților (poți mânca orice, fără teamă) și zâmbetul mult visat.

El are forma unui „şurub” care se ancorează în os la nivelul alveolei dintelui lipsă şi susţine pe porţiunea să superioară o coroană artificială, o punte sau va oferi sprijin pentru fixarea unei proteze dentare. Implanturile sunt confecţionate din materiale bine tolerate, care se integrează eficient în ţesutul osos. Beneficiul major al implantului dentar este oferirea de suport stabil pentru noul dinte.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie Bucuresti.

indepartare implant

indepartare implant

 

Avantajele implantului dentar sunt:

 

 • Reduce pierderea osoasă, astfel încât prin plasarea unui implant dentar în locul dintelui, se poate stimula dezvoltarea osoasă, care previne pierderea osului;
 • Aspectul natural;
 • Dacă este realizat corect implantul dentar va fi greu de deosebit de dinţii naturali;
 • Nu necesită prelucrarea dinţilor învecinaţi, deoarece, dinţii absenţi sunt înlocuiţi cu nişte punţi dentare dinţii care mărginesc „golul” (dinţii stâlpi) trebuie şlefuiţi, pierzându-se din structura dură dentară sănătoasă a acestora;
 • Este o funcţionalitate îmbunătăţită.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

 

Indepărtarea implantului dentar

 

Însă, din nefericire există numeroase situaţii în care acest implant dentar trebuie să fie îndepărtat. Majoritatea cabinetelor stomatologice oferă astfel de servicii, de îndepărtarea a implantului dentar, iar în general procedura nu durează mai mult de 10 minute, cu excepţia cazurilor excepţionale Datorită instrumentelor special concepute pentru acest proces implantul se poate îndepărta cu uşurinţă şi cu un minim de disconfort din os. Nu este necesară tăierea osului sau îndepărtarea acestuia. În general se efectuează îndepărtarea implantului dentar în momentul în care aveţi:

 • Implanturi dureroase cu infecţie
 • Implanturi fracturate
 • Implanturi cu şuruburi rupte, care nu pot fi recuperate
 • Implanturi cu mobilitate
indepartare implant

indepartare implant

Ce trebuie să facem după îndepărtarea implantului dentar?

 

În funcție de circumstanțe, considerente anatomice și motive biologice, există mai multe opțiuni de tratament imediat după îndepărtarea unui implant dentar eșuat şi anume:

 • Nu este recomandat să fie aplicat un tratament care să vizeze un nou implant dentar imediat după extracţia celui anterior. Ideal este să lăsaţi zona să se vindece minim 3-4 luni și apoi reevaluați locul pentru înlocuire cu un nou implant dentar. Dacă osul este deficitar, acesta este mărit utilizând o tehnică adecvată de grefare.
 • De asemenea, trebuie să lăsaţi zona să se vindece timp de 4-6 luni înainte de a trece la un alt implant dentar.
 • Înlocuirea cu un nou implant dentar – bine înţeles după ce zonă este perfect curăţată, fără infecție și cu suport osos bun, în acel moment poate fi plasat imediat un nou implant dentar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.