Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Extractie dentara

Ai nevoie de o extractie dentara? Ne pare rau sa aflam asta. Ai intrebari in legatura cu extractia dentara? Am pregatit acest articol pentru ca tu sa fii pregatit pentru extractia dentara atunci cand vei merge la stomatolog.

 

De ce se ajunge la extractie dentara?

 

In general se ajunge la extractie dentara daca un dinte nu mai poate fi salvat prin tratament de canal sau nu mai poate fi folosit pentru lucrari de protetica dentara. In anumite situatii se ajunge la extractie dentara in cadrul tratamentelor de ortodontie, pentru a crea spatiu pe arcade dentare.

In acest caz se vor extrage fie dintre premolari fie dintre dintii puternic afectati de caria dentara si care au o speranta de viata limitata. Dintii afectati de boala parodontala, foarte mobili, vor fi si ei extrasi.

 

Cat costa o extractie dentara?

 

Costul acestei interventii de chirurgie dentara poate varia foarte mult. Noi stim ca sunt medici ce ar face extractia unui dinte incepand cu 50 RON. Experienta medicului, locatia cabinetului precum si complexitatea intregului plan de tratament pot face ca o extractie dentara sa coste si 500 RON.

Daca medicul stomatolog generalist nu va putea termina extractia, din varii motive, un medic specialist chirurg va fi nevoit sa o faca. Evident, costul extractiei va fi mai mare in acest caz.

 

Trebuie sa ma pregatesc in vreun fel pentru o extractie de dinte?

 

In asamblu experienta unei extractii dentare nu este una placuta. Daca este disponibila in cabinet, poti sa-ti rogi medicul sa folosesca o tehnica numita inhalosedare, ce foloseste gaz ilariant pentru a calma pacientii.

Daca ai afectiuni medicale generale va trebui sa vorbesti cu medicul stomatolog despre asta in prealabil. Administrarea unor anumite medicamente va trebui intrerupta sau modificata ( Ex.: anticoagulantele ).

extractie dentara

extractie dentara

Ce se intampla in cabinetul stomatologic in timpul unei extractii dentare?

 

Inainte de extractia propriu-zisa vei fi anesteziat local. Medicul va folosi substante ca: Lidocaina, Mepivacaina sau Articaina pentru “a amorti” zona extractiei. Impreuna cu cele trei anestezice poate fi folosita si adrenalina, ce, potrivit scolii vechi de stomatologie, ar putea interfera cu anumite boli sau medicamente.

Este la latitudinea medicului alegerea tipul de anestezic, sarcina ta, ca si pacient, este sa informezi asupra medicatiei si bolilor generale de care suferi. Unii pacienti nu vor putea avea extractii dentare facute in cabinet datorita afectiunilor generale si vor trebui internati in spital.

Dupa unele extractii se poate face sutura plagii. In functie de firele de sutura folosite s-ar putea sa trebuieasca sa revii in cabinet.

 

 

Ce este de facut dupa o extractie dentara?

 

Dupa o extactie dentara scopul este vindecarea locului extractiei prin formarea unui cheag. Se pot folosi antialgice pentru durerea postoperatorie. Nu se clateste gura iar alimentele vor fi la temperatura camerei pentru urmatoarele zile. Daca vei avea dureri insuportabile ori sangerarea nu se va opri va trebui sa contactezi medicul stomatolog.

Daca tu crezi ca ai nevoie de o extractie dentara te rugam sa ne contactezi folosind numerele de telefon indicate pe site. Medicii nostri te vor ajuta cu placere si vor face experienta extractiei dentare cat mai placuta pentru tine.

 

Extractie dentara – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatorii termeni: , „extractie dentara fumat”, „extractie dentara cu infectie”, „extractie dentara cu anestezie generala”, „extractie dentara abces”. Sau „extractia dentara etape”, „extractie dentara durata”, „extractie dentara mancare”.

Alte cautari: „extractie nerv dentar”, „cat dureaza o extractie dentara”, „extractii dentare pentru aparat‘”, „extractie dentara radacina”. Sau „extractie dentara si implant”, „extractie dinti de lapte”, „extractie dinti inclusi”.

Cautari sinonime: „extractie dinti pentru aparat dentar„, „extractie dinti copii”, „extractie dinti temporari”, „extractie dinte cu abces”, „extractie dinte cu puroi”, „extractie dinte cu infectie”. Sau „extractie dinte din fata”, „”extractie de dinte’, „extractie dinte temporar pret”, „extractie radacina dinte”, „extractia unui dinte”.

Vrei sa scapi de problemele dentare?