Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Extractie masea de minte

Extractie masea de minte –  In ce consta o extractie de masea de minte (molar de minte)? Daca ai nevoie de o extractie de masea de minte, insemna ca ori ti se stramba dintii si un medic ortodont ti-a recomandat extractia ori sunt niste probleme in zona in care erupe un molar de minte.

 

Extractie molar de minte – informatii generale

 

Exista 4 masele de minte localizate cel mai in spate pe arcadele dentare, cate una pe fiecare hemiarcada. In general apar in jurul varsei de 18 ani, dar am vazut cazuri in care au erup si la 60 de ani. Unii oameni se nasc fara masele de minte. Problemele cu acesti dinti apar in general cand eruptia lor interfera cu functia celorlalti dinti.

 

Extractie masea de minte – de ce este necasara?

 

Daca dintii tai sunt strambi si nu exista loc pe arcada medicul ortodont s-ar putea sa recomande o extractie de masea de minte. Si atunci cand vei primi implanturi dentare, medicul implantolog s-ar putea sa recomande o extractie de molar de minte daca exista sanse ca vreunul dintre molari sa puna probleme pe viitor.

Am folosit singularul in propozitiile anterioare dar in ambele situatii se poate ajunge pana la extractia tuturor celor patru molari de minte, daca acestia exista si este necesar.

 

Extractie molar de minte – cine o face?

 

Pentru o extractie de masea de minte, de cele mai multe ori, se va apela la ajutorul unui chirurg dentar. Toate cele patru masele de minte pot pune probleme la extractie daca sunt incluse in os (adica se vad doar pe radiografie).

Medicul specialist are pregatirea necesara de a duce la bun sfarsit interventia. Asta nu inseamna ca un medic stomatolog generalist nu poate face aceasta interventie. Este o preferinta a fiecarui medic in parte.

extractie masea de minte

extractie masea de minte

Extractie masea de minte – la ce sa ma astept in timpul interventiei?

 

In primul rand vei fi anesteziat. Daca exista in cabinet, poti cere si gaz ilariant ce te va relaxa. Medicul specialist poate fi ajutat de o asistenta special instruita pentru acest tip de interventie sau de catre un alt medic.

In timpul interventie se pot folosi freze de os ce vor produce o senzatie de vibrare in cavitatea orala ceea ce, in general, nu place pacientilor. Dupa extractia dentara se pot aplica fire de sutura si se vor da indicatiile necesare postoperatorii.

 

Extractie molar de minte – la ce sa ma astept dupa interventie?

 

Extractie unui molar de minte, mai ales daca este inclus, este mult mai invaziva comparativ cu o extractie simpla. Acesta presupune ca in multe cazuri osul din jurul molarul va trebui frezat.

Acest fapt duce la formarea unui edem postoperator, dupa extractie, manifestat prin bombarea si colorarea obrazului apropiat de locul extractiei. Daca pacientul tine prosoape reci pe obraz aceasta isi va reveni mai repede. Edemul maxim este la 48 de ore postoperator. Durerile moderate sunt normale si se pot administra antialgice.

Mai ales dupa extractia unui molar inferior, deschiderea gurii poate fi limitata pentru cateva zile.  Exercitiile de inchidere si dechidere a gurii ajuta si duc la ameliorarea acestei neplaceri intr-un timp mai scurt.

Acestea au fost cele mai importante detalii in legatura cu extractia maselei de minte. Pentru mai multe informatii te rugam sa ne contactezi la numerele de telefon afisate in site.

 

Extractie molar de minte – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „extractie masea de minte pret„ , „extractie masea de minte inclusa”, „extractie masea de minte recuperare”, „extractie masea de minte tratament”. Sau „extractie masea de minte durata”, „extractie masea de minte cu anestezie generala”, „extractie masea de minte complicatii„.

Alte cautari: „extractie masea de minte bucuresti”, „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie masea de minte chirurgical”, „extractie masea de minte cu puroi”. Sau „extractie masea de minte chirurgical pret”, „extractie masea de minte cariata”, „extractie masea de minte chirurgie”, „extractie masea de minte de sus”.

Cautari sinonime: „extractie molar de minte jos”, „operatie extractie masea de minte pret”. Sau „cat costa o extractie masea de minte”, „cat dureaza o extractie de masea de minte”, „extractie radacina masea de minte”.

Cautari cu molar: „extractie molar de minte pret”, „extractie molar de minte inclus pret”, „extractie molar de minte inferior”, „extractie molar de minte pret bucuresti”, „extractie molar de minte superior”. Sau „extractie molar de minte bucuresti”, „extractie chirurgicala molar de minte”, „cost extractie molar de minte”, „cat costa o extractie de molar de minte”, „tarife extractie molar de minte”.

Vrei sa scapi de problemele dentare?