Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Fatete dentare

Din ce in ce mai multe persoane apeleaza la fatete dentare. Acestea reprezinta niste piese proteice care se aseaza pe fata exterioara a dintelui. Ele ajuta la corectarea aspectului dintilor, a culorii, texturii si formei acestora.

Astfel, se poate obtine un zambet cu adevarat stralucitor si alb, exact ca cel pe care il vedeti in reclame sau filme. Dintii vor fi perfect pozitionati si egali. Se poate obtine si un efect mai discret, prin folosirea formei naturale a dintilor.

 

Fatete dentare Bucuresti: cand sunt acestea o solutie?

 

Putem apela la fatete dentare oricand nu suntem multumiti de dantura noastra naturala. Ele sunt o solutie atunci cand dorim un alb impecabil al dintilor si care sa dureze. De asemenea, ele sunt ideale atunci cand dintii nu sunt aliniati corect, existand defecte ale aspectului.

Medicii recomanda folosirea fatetelor dentare si atunci cand exista carii mici la nivelul dintilor. Plombarea lor ar da nastere unui mozaic de culori, care ar fi foarte inestetic.

 

Fatete dentare Bucuresti: sanatatea dintilor

 

Multi pacienti se intreaba daca aplicarea de fatete dentare nu afecteaza sanatatea dintilor. Intr-adevar, acestia se pilesc pentru ca ele sa stea fixe, insa orice medic pune mai presus sanatatea pacientului. Astfel, stomatologul va avea grija sa nu afecteze sanatatea acestora si sa ii protejeze cat mai mult cu putinta.

Slefuirea dintilor pentru aplicarea fatetelor dentare este minima. Stomatologul se va stradui sa mentina cat mai mult din smaltul natural, pentru a asigura integritatea dintelui.

Daca fateta dentara este corect realizata, aceasta nu va cadea. Ea este foarte bine cimentata pe suprafata dintelui, astfel incat este foarte greu de indepartat, chiar si de catre profesionisti. Din acest motiv, este nevoie ca orice modificare de care au nevoie dintii sa fie facuta inainte de montarea unei fatete dentare.

 

Fatete dentare: ce trebuie facut?

 

Inainte de a merge la consultatie pentru a vi se pune fatete dentare, este nevoie sa faceti o radiografie dentara panoramica. In baza acesteia, medicul stomatolog va contura planul de tratament.

Urmatorul pas este luarea unei amprente dentare, pentru a se realiza o simulare din ceara a fatetelor. Aceasta va va ajuta sa vedeti inainte viitorul rezultat. Astfel, veti avea controlul total al aspectului pe care il veti avea. Amprenta dentara se foloseste ca si model pentru lucrarea provizorie.

Daca dintii dumneavoastra nu sunt in totalitate sanatosi, va fi nevoie de tratamente suplimentare. Se lucreaza astfel deoarece nu se va mai putea interveni asupra lor dupa aplicarea unei fatete dentare.

In cea de-a doua sedinta, se va face prepararea dintilor. Desi nu este un proces dureros, acesta este destul de lung, astfel incat este nevoie sa va inarmati cu rabdare suficienta. Acesta este momentul in care se realizeaza lucrarea provizorie si se ia mulajul.

Dupa aproximativ 8 zile, va mai urma o sedinta, in care se va face proba si cimentarea fatetei dentare. Va fi analizat impreuna cu pacientul fiecare aspect, iar acesta va putea vedea in oglinda rezultatul, pentru a isi da acordul asupra lui. Este usor de modificat o fateta dentara, insa doar inainte ca aceasta sa fie cimentata.

Uneori, medicul stomatolog poate decide ca este mai bine sa aveti coroane dentare si nu fatete, mai ales daca dintii sunt tratati pe canal.

fatete dentare

fatete dentare

Fatete dentare Bucuresti: pret

 

Se realizeaza un pret pentru fatete dentare in urma consultatiei. Acesta depinde de materialul din care sunt facute si de interventiile necesare asupra dintilor. Unele cabinete stomatologice au un pret fix pentru un dinte, indiferent din ce material este acesta facut.

Garantia pentru fatete dentare este de aproximativ 10 ani, in conditiile in care pacientul respecta indicatiile de igiena date de stomatolog. De asemenea, este necesar sa mergeti la consult de doua ori pe an.

 

Fatete dentare Bucuresti: ce nu sunt acestea?

 

Fatetele dentare nu sunt componente functionale. De aceea, ele nu pot fi folosite pentru a intari dintii care sufera de carii. Acestea nu vor imbunatati procesul de masticatie.

De asemeni, fatetele dentare nu pot inlocui coroanele dentare. O coroana dentara acopera intreaga suprafata a dintelui, in timp ce fateta dentara se suprapune doar peste cea vizibila. Ele sunt folosite doar in scop estetic si nu pentru a reface sau proteja dintele.

 

Fatete dentare: din ce sunt facute?

 

Exista 3 tipuri de fatete dentare:

  • Fatete dentare ceramice Emax,
  • fatete dentare din zirconiu
  • si fatete dentare din compozit

Indiferent de materialul folosit, scopul fatetelor dentare nu se schimba. Acestea trebuie sa ofere un zambet stralucitor si perfect. Zirconiul, compozitul si ceramica sunt principalele materiale folosite pentru realizarea fatetelor in laboratoarele dentare. Materialul ales influenteaza pretul intregii lucrari, dar si durata acesteia.

Unele materiale reusesc sa ofere un aspect aproape de cel natural, in timp ce altele nu. Dintele natural nu are o culoare uniforma si este translucid. Pentru a obtine acest efect, este nevoie de un material mai bun. Astfel, acest fapt implica si un pret pentru fatete dentare mai ridicat.

 

Fatete dentare Bucuresti: cand nu se recomanda?

 

Nu toti pacientii pot beneficia de fatete dentare. Cei carora nu li se pot aplica, sunt:

  • pacientii care au dinti cu anomalii de structura
  • cei ai caror dinti sunt foarte cariati
  • persoanele care au plombe de dimensiuni mari
  • clientii care au dintii foarte erodati.

 

Fatete dentare: ceramice sau din compozit?

 

Atunci cand luati decizia asupra a ce tip de fatete sa alegeti, este necesar sa aveti in vedere cativa factori. Desigur, intai trebuie sa aflati daca acest tip de estetica dentara se poate aplica in cazul dumneavoastra. Daca doriti doar o schimbare a culorii, poate o albire dentara este mai potrivita. Medicul stomatolog va poate ghida in aceasta alegere, in urma unui consult.

Fatetele dentare ceramice sunt cele mai bune, insa pretul lor este unul destul de ridicat. Si cele din compozit arata foarte bine, cu ajutorul unui medic priceput. Fatetele ceramice sunt o solutie foarte buna atunci cand aveti spatii mari intre dinti sau daca doriti sa ii alungiti. Fatetele facute din compozit au nevoie doar de o singura sedinta pentru a fi finalizate.

Fateta facuta din ceramica, desi are un cost mai ridicat, are si un timp de viata mult mai lung. Reprezinta o solutie estetica ideala si au o stabilitate coloristica mai buna.

 

Fatete dentare Bucuresti – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „fatete dentare pret”, „fatete dentare bucuresti” sau „fatete dentare no prep„, „fatete dentare zirconiu” ori „fatete dentare avantaje dezavantaje„, „fatete dentare cat costa” si „fatete dentare dinti strambi„, „fatete dentare din compozit„.

Alte cuvinte: „fatete dentare din ceramica„, „fatete dentare de aditie pret” sau „fatete dentare oferta„, „fatete dentare portelan” ori „fatete dentare pret bucuresti„, „fatete dentare romania” si „fatete dentare sau coroana„.

Vrei sa scapi de problemele dentare?