Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Si vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234

Ai nevoie de un implant dentar in Bucuresti? Prezentul articol vorbeste pe larg despre acest subiect, pe intelesul tau. Mai intai, este de precizat ca, ramura medicala stomatologica ce se ocupa cu acest tip de tratament se numeste implantologie dentara. Pe larg, prin implantologie intelegem totalitatea procedeelor prin care un dinte lipsa este inlocuit sau refacut.

Veniti la cabinetul nostru si va oferim o consultatie gratuita pentru a vedea ce tip de implant vi se potriveste si pentru a beneficia de o reducere de 10%. Sunati acum pentru o programare 0722 556 633!

Implantologia dentara ca stiinta a aparut destul de recent, dar materialele, metodele chirurgicale si protetice s-au dezvoltat rapid, datorita cererii foarte mari in randul pacientilor. Mai mult, apar mereu sisteme de implanturi dentare noi, tot mai calitative si mai eficiente. Din acest motiv, tehnicile, materialele și metodele chirurgicale folosite de medicii stomatologi pentru a plasa un implant dentar pot diferi in mod substantial de la unul la altul.

Prin folosirea unui implant dentar, dorinta comuna atat a pacientilor cat si a celor care profeseaza, aceea de a reface dintii pierduti, in mod asemanator celor naturali, este realizabila fara a mai folosi protezele mobile (denumite popular si placi dentare ) sau proteze scheletate ori punti dentare pozitionate pe dintii sanatosi de langa cei pierduti.

 

Cum se efectueaza un implant dentar in Bucuresti?

 

Procedeul de baza prin care se inlocuieste un dinte lipsa este reprezentat de pozitionarea unui surub din titan ( implant dentar propriu-zis ), in osul maxilarului sau mandibulei. Acesta va indeplini rolul unei radacini false, peste care se va construi o coroana dentara din ceramica, sau atunci cand sunt mai multe implanturi adiacente, chiar o punte dentara.

Forma unui implant dentar din titan este, de obicei, cilindrica sau conica, variind ca lungime si diametru, pentru a se potrivi fiecarei situatii clinice. Titanul este materialul cel mai des folosit in chirurgia implantologica, datorita neutralitatii sale biologice.

Mai mult, tratarea chimica a suprafetei unui implant dentar se realizeaza in scopul obtinerii osteointegrarii (adica a integrarii intime a unui implant dentar in tesutul osos inconjurator).

Studiile au demonstrat ca in implantologia dentara riscul respingerii “noului dinte” este foarte mic, reactiile imunologice nedorite find extrem de rare, in comparatie cu cazurile transplanturilor de organe (de la alti donatori).

Un aspect demn de luat in seama este acela ca poti evita un implant dentar, sau o alta structura protetica, atunci cand aparatul dentar le poate inlocui! Pe larg, aparatul dentar are rolul de a restrange dintii, unii langa altii, pentru ca, in timp, spatiile ramase dupa extractiile dentare sa poata fi acoperite.

 

Tipurile de implant dentar

 

In functie de durata dupa care implantul poate fi incarcat, adica poate primi coroana dentara, un implant dentar poate face parte din doua tipuri majore:

 1. a) implant dentar „intr-o zi
 2. b) implant dentar „traditional” sau clasic.

Primul tip de implant dentar poate primi coroana dentara in doar cateva ore de la inserarea in os! In cazul unui implant dentar „traditional”, incarcarea protetica a acestuia se face la un interval de 6-9 luni de la etapa chirurgicala.

Cele doua metode prezinta avantaje dar si dezavantaje specifice, studiile realizate pana in prezent sustinand ca succesul tratamentului implantologic prin oricare dintre aceste metode depinde foarte mult de selectionarea cazurilor tratate.

In ansamblu, totusi, popularitatea „implantului in cateva ore” este in crestere, un factor important pentru aceasta fiind perioada relativ scurta de recuperare pentru pacient. Mai mult, aspectul fizic anterior este refacut intr-un timp redus, comparativ cu un implant dentar clasic .

 

 

Va asteptam la cabinetul nostru pentru inca o oferta la implantul dentar! 

Pentru a vizualiza oferta apasati AICI!

 

 

implant dentar

implant dentar

Implant dentar ieftin si bun? Realitatea este ca de fapt nu exista implant dentar ieftin si bun si este necesar sa alegi pentru implant dentar cele mai bune materiale astfel incat sa te bucuri de o dantura sanatoasa pentru cat mai mult timp.

In momentul in care optezi pentru un implant dentar ieftin dar de o calitate indoielnica iti asumi mai multe riscuri pe care ti le prezentam si noi acum.

 

Implant dentar ieftin – ce trebuie sa stii despre implantul dentar

 

Tipul de implant dar si metoda folosita sunt cele care stabilesc pretul si reprezinta doua aspecte foarte importante. Fiecare pacient ar trebui sa le stie pe toate pentru a putea face o alegere buna tinand cont de sfaturile pe care le primeste de la medicul specialist.

Si experienta de practica a medicului este foarte importanta si la fel si competentele sale chirurgicale si increderea pe care este capabil sa ti-o transmita, dar si sfaturile pe care ti le va oferi dupa ce este inserat implantul pentru o foarte buna durabilitate, si toate aceste aspecte sunt cele care stabilesc pretul.

 

Ce inseamna de fapt implant dentar ieftin?

 

Un implant dentar ieftin este un implant pentru care raportul intre costuri si calitate este optim. Prin asta putem intelege faptul ca implanturile sunt de o calitate superioara si au un pret justificat raportat la acesti parametri ai calitatii si tehnicii utilizate. Preturile foarte mici pot dovedi materiale de o calitate foarte slaba.

Daca vrei sa gasesti implant dentar ieftin iti recomandam sa cauti implant dentar ieftin Bucuresti preturi, implanturi dentare ieftine Bucuresti, pret implant dentar ieftin Bucuresti, cel mai ieftin implant dentar Bucuresti sau implant dentar ieftin in Bucuresti si vei gasi clinica noastra unde implanturile dentare sunt ieftine pentru ca raportul intre pret si calitate este cel mai bun.

 

Implant dentar ieftin – materiale folosite

 

Implanturile dentare care au costuri mici au mai putine studii stiintifice si clinice, atestate si certificate de catre liderii de opinie avizati la nivel international.

Suprafata unui implant dentar ieftin nu este tratata special astfel incat sa aiba o foarte buna stabilitate in os si o buna acceptare de catre organism. Tipul acesta de implant nu va rezista foarte mult si va fi nevoie de o noua interventie.

Partea mai putin placuta este ca osul poate sa nu suporte de foarte multe ori o astfel de interventie, caz in care este posibil sa ai mai mult de cheltuit cu un implant dentar ieftin de o calitate slaba decat cu unul bun.

implant dentar ieftin

implant dentar ieftin

Implant dentar ieftin – inutil in situatiile cu deficit de os

 

Un implant dentar ieftin este inutil de cele mai multe ori in situatiile clinice cu os deficitar, cand calitatea osului este mica sau osul este insuficient si unde ai nevoie de aditie de os. Un implant dentar de calitate iti ofera siguranta, stabilitate si integrare osoasa.

 

Implant dentar ieftin – prea putine componente protetice

 

Un implant dentar ieftin nu va avea niciodata la fel de multe componente protetice cum se intampla in cazul unui implant dentar de calitate, iar componentele protetice au rolul de a ajuta la realizarea unei lucrari dentare de calitate.

Implant dentar sau punte? Daca nu stii ce sa alegi, implant dentar sau punte iti explicam in cele ce urmeaza toate avantajele pe care le ai de la un implant dentar prin raport cu puntea dentara.

Intr-o comparatie implant dentar vs punte, implantul dentar are cu siguranta castig de cauza iar tehnicile moderne iti permit chiar o solutie de tipul implant dentar punte in care ceva similar cu puntea dentara este montat pe implanturi.

 

Implant dentar sau punte – implantul are o durata mai mare de viata

 

Implantul dentar este considerat o lucrare permanenta. Practic coroanele dentare sunt puse pe bonturi si vor ramane acolo mult timp de acum inainte. Bonturile sunt suruburi care sunt inserate in os si agreate de acesta si functioneaza pe post de radacina.

La puntile dentare, acestea sunt amplasate fie pe pivoti pusi in radacinile proprii, fie se prind pe dintii adiacenti.

implant dentar sau punte

implant dentar sau punte

Implant dentar sau punte – implantul dentar poate fi amplasat oriunde

 

Daca facem o comparatie de tipul implant dentar versus punte, implantul dentar are castig de cauza si la categoria posibilitati de montare. Avand la dispozitie tehnicile si materialele moderne, chiar si in locurile in care osul nu exista se poate face aditie de os si implantul va putea fi pus.

In cazul puntilor dentare, daca radacinile nu exista se impune o solutie pentru legarea puntilor. In cazul in care nu exista dinti adiacenti sau pe acestia nu se pot monta punti, lucrarea nu se va realiza.

 

Implant dentar sau punte – cu implant, dintii naturali nu vor fi atinsi

 

Poti opta chiar pentru o solutie de tipul implant dentar cu punte. Daca alegi implanturi dentare cu punte, puntea va fi pusa pe 2 sau mai multe bonturi in functie de lungimea ei.

In cazul unei punti dentare amplasate pe dintii adiacenti acestia trebuie prelucrati, iar daca sunt sanatosi, in timp vor ajunge sa nu mai fie pentru ca smaltul lor va fi afectat.

Implant dentar total? Un implant total dentar este necesar in momentul in care toti sau aproape toti dintii au fost pierduti sau cand se impune scoaterea unui numar foarte mare de dinti.

Pentru aceasta situatie cea mai buna solutie este un  implant total fix sau un implant total de dinti care va imita perfect dantura naturala. In functie de locul in care se afla problema poti opta pentru un implant total maxilar superior sau inferior in functie de zona in care dintii lipsesc.

 

Implant dentar total – primii pasi

 

Pentru un implant dentar total se va reface osul lipsa din zonele posterioare ale maxilarelor prin sinus lifting sau augumentari sinusale. Dupa cel putin 6 luni sunt inserate implanturile in numar de 6 sau de 8 in zonele laterale unde a avut loc aditia osoasa dar si in zonele anterioare. La 6 luni sunt realizate lucrarile protetice pe aceste bonturi.

implant dentar total

implant dentar total

Implant dentar total – varianta moderna

 

Pentru un implant dentar total intr-o abordare moderna nu sunt necesare augumentarile osoase iar conceput are la baza utilizarea implanturilor moderne care pot oferi o foarte buna stabilitate necesara pentru incarcare si pentru functie imediata.

Rezultatul este un implant dentar total fix de cea mai buna calitate, foarte stabil si foarte usor de montat de catre medicul specialist.

 

Implant dentar total – cum se aplica modern un implant dentar total

 

In zonele posterioare si in fata fromatiunilor critice cum sunt sinusurile de pe maxilarul inferior sunt inserate implanturi intr-o pozitie inclinata pentru a asigura o foarte buna distributie a lor si pentru a evita extensiile lungi ale lucrarilor dentare permanente si formatiunile critice anterior mentionate.

 

Implant dentar total – cum gasesti pretul optim

 

Pentru a gasi cele mai bune preturi iti recomandam sa cauti pe internet implant total cost, implant dentar total pret, cost total implant dentar, pret implant totalimplantul si implant dentar toti dintii pret.

Implant dentar un dinte – Prin expresia „implant dentar un dinte” intelegem operatiunile stomatologice, materialele si toate procedurile necesare pentru un singur implant dentar amplasat in locul unui dinte.

Se poate intampla sa ai un dinte lipsa din diverse motive, pe care vrei sa il inlocuiesti, moment in care te va interesa foarte tare ideea definita de implant dentar un dinte pret pentru a determina daca o astfel de procedura iti este potrivita.

 

Implant dentar un dinte – materiale necesare

 

Cand este vorba despre implanturi dentare ne referim in general la tot ansamblul care va inlocui dintele natural si anume implantul, bontul protetic si coroana dentara. Asa cum stii probabil cand vorbim despre implant dentar un dinte ne referim la partea aflata la radacina si la partea superioara.

 

Implant dentar un dinte – cum se insereaza implantul dentar?

 

Implantul dentar este de obicei inserat chirurgical in zona de profunzime a osului si arata dar si functioneaza la fel ca un dinte natural. Zona coronara se va atasa pe implant prin mai multe metode utilizand bontul protetic si se va inlocui oricand in cazul in care apar deteriorari.

 

Implant dentar un dinte – procedura

 

In oasele intacte fara fenomene de resorbtie aparute procedurile sunt simple. Cu mare precizie va si realizat un orificiu mic prin care se foreaza un canal in interiorul osului acolo unde este un dinte lipsa. Ulterior in canal prin procedee de insurubare sunt inserate implanturile dentare de titan.

In mod standard implantul dentar va fi lasat sa se vindece pentru aproximativ 2 sau 3 luni in cazul mandibulei si pentru 4-6 luni pe maxilarul superior.

implant dentar un dinte

implant dentar un dinte

Implant dentar un dinte – perioada de integrare

 

In perioada de integrare pacientul poate sa aiba o lucrare provizorie. Aceasta procedura este rapida si nu doare. Nu simti deloc ca ai acolo un implant si senzatia de corp strain practic nu exista deloc.

Dupa ce se finalizeaza osteointegrarea implantul va fi descoperit de gingie si i se va atasa un bont protetic alaturi de coroana definitiva.

 

Implant dentar un dinte – situatia in care osul nu este suficient

 

Indiferent ca este vorba despre un implant dinte frontal sau un implant pentru un dinte aflat in spate, este important ca osul sa poata sustine lucrarea. Daca osul este resorbit si exista un volum insuficient pentru ancorarea ferma a implantului se va face aditia de os inainte de a se face implantarea sau in mod simultan odata cu inserarea implanturilor si tinand cont de situatia de la fata locului. Este important sa fie diagnosticata perfect lipsa usoasa.

Osul regenerat sau osul reparat va asigura o fundatie solida pentru implanturile dentare inserate. In caz contrar, atunci cand inserarea se face intr-un os deficitar rezultatul este de scurta durata.

Implant dentar un dinte – cum se determina pretul optim

 

Daca esti interesat de un implant dentar la un cost avantajos iti recomandam sa folosesti in cautari si expresiile implant un dinte pret, implant dinte cu surub pret, implant dinte portelan pret, implant dinte Bucuresti, implant dinti Bucuresti,  implanturi dinti Bucuresti atunci cand cauti in Bucuresti sau  implant de dinte pret, implant de dinte si implant dinte preturi.

Operatia de implant dentar este interventia chirurgicala prin care se insereaza implantul si poate fi realizata intr-una sau in mai multe etape in functie de starea pacientului. In cele ce urmeaza iti explicam cu detalii ce implica o operatie de implant dentar.

 

Durata operatie implant dentar

 

Asa cum am spus si mai sus operatia se poate face in una sau in doua etape tinand cont de circumstantele clinice. Indiferent de ca zoperatia implica o mica incizie in gingie efectuata sub anestezie locala cu scopul de a expune osul. Utilizand o freza speciala se vor face perforatii in os pentru a se forma locul implnatului.

Aceasta procedura nu dureaza mult. Finalizarea lucrarii in general va dura mai mult din cauza faptului ca implantul trebuie sa adere la os si pentru asta se asteapta in jur de sase luni.

operatie implant dentar

operatie implant dentar

Operatie de implant dentar – perioada de vindecare

 

Dupa implantarea bonturilor se va astepta intre 3 si 6 luni pentru ca gingia sa se vindece si pentru ca osul sa accepte surubul. Dupa perioada aceasta se trece la cea de a doua etapa chirurgicala si anume implant dentar dupa operatie atunci cand se face o mica incizie in zona in care se afla implantul si se elimina capa de vindecare punand bontul protetic peste care se pune coroana.

 

Operatie implant dentar – montarea coroanelor dentare

 

O operatie de implant dentar de succes se va finaliza cu montarea coroanelor si puntilor. Atunci cand noile coroane, respectiv punti au fost pregatite, medicul le cimenteaza pe bonturi si este atent la aspectul functional si estetic.

Medicul va verifica potrivirea lor pe arcada si va verifica de asemenea ocluzia. In cadrul etapei pot sa fie necesare o serie de vizite la stomatolog pentru ca acesta sa fie sigur ca implanturile sunt functionale si stabile.

Etapele tratamentului prin implant dentar

 

Reabilitarea cu ajutorul unui implant dentar are mai multe etape. In primul rand se va face consultarea atenta a pacientului. Cel mai probabil vor fi necesare metode moderne de investigare: radiografii dentare panoramice si uneori chiar investigatii CT (CBCT). Urmeaza planificarea planului de tratament si comunicarea acestuia pacientului.

In etapa chirurgicala (chirurgie dentara) va fi introdus surubul din titan ( implant dentar propriu-zis ).  Durata interventiei chirurgicale este de 1-3 ore, sau chiar mai mult, in functie de complexitatea cazului. In functie de metoda folosita se pot purta si lucrari provizorii, pana la momentul plasarii lucrarii protetice definitive. Urmeaza incarcarea acestui implant dentar cu lucrarea protetica – dintele vizibil.  Tratamentul nu se termina aici. Perioada de monitorizare este cruciala pentru rezultatul pe termen lung.

 

Beneficiile tratamentului prin implant dentar in Bucuresti

 

Cu siguranta, un implant dentar prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje. Printre acestea se numara:

 • posibilitatea revenirii la viata normala, din punct de vedere functional;
 • procesul masticatiei se poate face ca si cand ai avea dintii naturali;
 • din punct de vedere al esteticii dentare nu mai exista acea „jena sociala”, cum ca: „Am ramas fara dinti” si nu mai putem avea o intalnire, a sustine un interviu, sau a poza un selfie reusit;
 • redobandim aspectul normal al fetei;
 • ne salvam dintii – nu este nevoie sa mai „sacrificam” dintii dimprejur, cum s-ar întampla in cazul unei punti dentare, deoarece lucrarea dentara pe care o avem se va sprijini, nu pe dintii nostri, ci pe implanturile artificiale. Nu este afectata dantura naturala mai mult decat este deja.
 • un implant dentar nu se cariaza;
 • redobandirea capacitatii de articulare corecta a cuvintelor.

 

Are riscuri implantul dentar?

 

In cele mai multe cazuri, rata de reusita este mare. Complicatii pot aparea in cazurile:

 • infectiilor;
 • calitatii precare a osului;
 • fracturarii implantului dentar;
 • supraincarcarii implantului dentar;
 • deteriorarii zonei adiacente locului de inserare (nervii, vasele de sange, alti dinti).
 • aparitiei unei afectiuni medicale generale dupa plasarea implanturilor ( Ex.: diabetul)

 

Cat timp rezista implantul dentar?

 

Poate ca ti-ai pus aceasta intrebare si nu ai gasit raspunsul. Ei bine, vestea buna este ca ele pot tine toata viata! Conditia principala insa pentru ca acestea sa reziste este sa iti asiguri igiena orala corecta si sa monitorizezi orice schimbare care apare la dantura ta. Este obligatorie o igienizare dentara, pentru prevenirea oricaror probleme.

 

Cui i se poate aplica un implant dentar?

 

Din pacate nu toti pacientii pot beneficia de acest tip de tratament. Criteriile de baza prin care se aleg pacientii ce pot beneficia de tratament prin implant dentar sunt urmatoarele:

 • pacientul trebuie sa fie clinic sanatos sau sa sufere de afectiuni medicale „tinute sub control”;
 • dantura trebuie sa fie lipsita de infectii; in cazul in care exista infectii, acestea vor trebui indepartate mai intai;
 • pentru a asigura succesul pe termen lung igiena orala trebuie sa fie perfecta
 • pacientul trebuie sa fie dispus sa se prezinte la controalele obligatorii.

 

Am invatat multe din acest articol. Dar …

 

Cat costa un implant dentar pana la urma? Aceasta intrebare este adeseori pusa gresit, deoarece in realitate medicul nu ofera preturi pentru „un implant” ci pentru „un tratament cu implant”, deci ele pot varia in functie de medicul stomatolog si de multi alti factori. Poti afla mai multe intr-un alt articol special dedicat acestui subiect.

Puteti gasi cu urmatoarele cautari: „implant dentar bucuresti”, „implant dentar oferta” sau „implant dentar sector 2„, „implanturi dentare” ori „implant dentar total”, „implant dentar cu surub” si „„implant dentar din zirconiu pret„.

Alte cautari , „implant dentar fara surub”, „implant dentar total”, „implant dentar de ultima generatie”, „implanturi dentare zirconiu”, „implant dentar 4 dinti”.

Studii recente privind implanturile dentare

Studiile recente releva faptul ca in stomatologie chirurgii orali și maxilo-faciali sunt cei mai calificați pentru a efectua procedura de înlocuire a dintilor lipsa.

De asemenea, studiul constată că publicul are nevoie de mai multă educatie pentru cunoasterea operatiilor pentru realizarea implanturilor dentare si ar trebui sa se sublinieze aceste informații pentru a îmbunătăți experiențele pacienților.

De asemenea, studiul constata ca pacienții care înțeleg procedura implantului dentar și rolul lor în îngrijirea post-chirurgicală și igiena orală pot avea o experiență generală de succes. Medicii ar trebui sa aiba o intelegere a cunostintelor pacientului despre implanturi, acuratetea acestor informatii conducand la o mai buna comunicare.

Pericole pentru implanturile dentare!

Peri-implantita este o boala inflamatorie ireversibila, care este cauzata în mod obisnuit de placă și de biofilm care se acumuleaza pe exteriorul unui implant dentar.

Afecteaza atat tesuturile moi cat și cele tari care înconjoara implantul si, fara tratament, pot duce la o pierdere excesivă de os, leziuni proximale implantului și, eventual, pierderea implantului. Terapiile chirurgicale sunt cele mai potrivite pentru îndepărtarea biofilmului, împiedicând astfel progresia bolii.

Vrei sa scapi de problemele dentare?