Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234

Cat dureaza un implant dentar

Cat dureaza un implant dentarCat dureaza si in cat timp se efectueaza un implant dentar depinde de foarte multi factori. Vorbim aici de factori generali si locali ai pacientului precum si de tipul de implant dentar folosit.

 

Cat dureaza un implant dentar?

 

Implanturi dentare sunt o alegere excelenta pentru inlocuirea pe termen lung a dintilor pierduti. Tehnologia implanturilor dentare a devenit atat de avansata de-a lungul anilor, incat esecurile implantului au devenit in mare parte probleme ale trecutului. Afectiunile medicale preexistente, bolile si utilizarea abuziva a implantului sunt factorii cei mai probabili de a provoca un implant sa esueze.

Atunci cand implanturile sunt prost ingrijite vor fi acoperite de placa bacteriana si tartru similare celor gasite pe dintii naturali neingrijiti. Neindepartate, aceste depozite pot duce la infectarea gingiilor, sangerare, durere si disconfort general. S-ar putea spune, probabil, ca implanturile pot dura atata timp cat dintii naturali.

Implanturi bine intretinute, plasate intr-un os adecvat, pot dura multi ani. Chiar si o viata intreaga. De-a lungul timpului noii dinti pot necesita, ca si dintii naturali sau lucrarile protetice sustinute de dinti naturali, de interventii de mentenanta.

 

In cat timp se efectueaza un implant dentar?

 

Pentru cazurile de rutina, din momentul plasarii implantului in os pana la momentul incarcarii protetice, timpul de tratament poate varia intre sase saptamani si noua luni. Calitatea buna a osului, lipsa afectiunilor dentare sau a proceselor patologice locale reduc timpul de tratament.

Procesul inserarii unui implant dentar are trei faze, care pot varia de la o persoana la alta.

 

Cat dureaza si in cat timp se efectueaza un implant dentar – Evaluare si pregatirea cazului

 

Aceasta etapa poate include extractia dintelui irecuperabil, scanare CBCT pentru evaluarea structurii osoase, alegerea tipului de implant dentar si a eventualelor interventii ajutatoare ( Ex.: aditie de os ).

cat dureaza un implant dentar

cat dureaza un implant dentar

Cat dureaza si in cat timp se efectueaza un implant dentar – Inserarea implantului dentar

 

In cea de-a doua etapa este inserat implantul dentar. Procedura in sine dureaza una pana la doua ore iar timpul de vindecare este de 6 saptamani pana la 9 luni, in functie de metoda folosita, tipul de implant si factorii locali si generali ai pacientului. In acest timp implantul se va integra in os.

Din pacate biologia osului are limitele ei si, cel putin deocamdata, fuziunea implantului cu osul nu poate fi grabita. Desigur, daca exita conditii se poate utiliza metoda numita “implant dentar intr-o zi”. Aceasta face ca pacientul sa plece din cabinet cu o lucrare dentara provizorie ce-i altereaza minim aspectul fizic sau vorbirea.

 

Cat dureaza si in cat timp se efectueaza un implant dentar – Incarcarea protetica

 

In cea de-a treia etapa implantul sau implanturile sunt incarcate cu lucrari protetice. Gingia ce acopera impanturile este indepartata, se expun implanturile iar medicul ia o amprenta pe care tehnicianul dentar o va folosi pentru realizarea dintilor artificiali. In cateva zile dupa aceasta se vor monta noii dinti.

IMPORTANT! Tratamentul nu se termina aici. In primul an sunt necesare controale periodice la intervale de trei-patru luni. Dupa acesta, examinarile se fac o data pe an sau chiar la doi ani. Si cele mai scumpe masini necesita verificari periodice. Monitorizarea rezultatului terapeutic se va face o viata intreaga.

 

Vrei sa scapi de problemele dentare?