Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234

Implant dentar riscuri

Are un implant dentar riscuri? Te intrebi daca are un implant dentar riscuri? Ei bine implantul dentar este un tratament medical ce nu va primi niciodata garantie.

Ba mai mult, este un tratament medical al carui rezultat depinde de afectiunile generale ale pacientului precum si de modul in care acesta isi curata dintii.

 

Si totusi are un implant dentar riscuri?

 

Principalele materiale din care sunt confectionate implanturile dentare sunt Titanul ( implanturile negre ) si Zirconia ( implanturile albe ). Experienta clinica nu a aratat reactii de respingere din partea organismului. Mai mult, nu a fost semnalata aparitia nici unei maladii, cum ar fi cancerul, din cauza acestor materiale.

Din pacate, daca ai unul sau mai multi dinti lipsa nu inseamna ca te califici automat pentru inlocuirea lor cu implanturi dentare. De ce? Pentru ca “terenul” pe care se construiesc noii dinti determina riscurile implantului dentar. Aspectele de luat in considerare atunci cand evaluam riscurile sunt:

 

Implant dentar riscuri – Este starea de sanatate generala satisfacatoare?

 

Exista cateva afectiuni ce cresc riscurile de pierdere a implanturilor dentare. Cele mai frecvente sunt diabetul si fumatul. Acestea sunt considerate contraindicatii relative ale implantului dentar. Asta nu inseamna ca pacientii ce sufera de aceste probleme nu pot avea implanturi dentare.

Inseamna doar ca riscurile sunt mai mari in aceste cazuri iar atat medicul cat si pacientul va trebui sa ia masurile necesare pentru reducerea complicatiilor. Ne referim aici la controlul diabetului si limitarea fumatului.

implant dentar riscuri

implant dentar riscuri

Implant dentar riscuri – Care este starea de sanatate a gurii?

 

Dintii ramasi si gingiile trebuie sa fie sanatoase. In cazul in care exista zone ale gurii ce au carii dentare, dintii fracturati sau boala parodontala vor trebui tratate inainte de plasarea implanturilor dentare. Nerezolvarea acestor probleme dentare poate fi o reteta pentru dezastru in cazul unui tratament prin implant dentar.

 

Pacientul poate mentine un standard inalt de igiena orala?

 

Succesul implanturilor poate depinde intr-o foarte mare masura de capacitatea pacientului de a-si pastra dintii si gingiile curate. Trebuie sa fim siguri ca acest lucru va avea loc inainte ca implanturile sa fie plasate.

Noi vom sfatui intotdeauna cu privire la modul de ingrijire a gurii pentru asigurarea succesului. Angajamentul pacientului este sa urmeze sfaturile. Pacientii cu factori de risc pot avea implanturi dentare cu risc scazut de complicatii si pierdere a implanturilor, doar daca pot mentine o igiena bucala perfecta.

 

Implant dentar riscuri – Care sunt complicatiile cunoscute?

 

Ca in cazul tututor procedurilor de chirurgie dentara exista si posibile complicatii. In cazul implantului dentare esecul este reprezentat de lipsa integrarii ( lipirii ) cu osul sau a pierderii acestei integrari in timp. Frecventa acestei complicatii este foarte mica, pregatirile pre-operative si planificarea reduc riscurile la minim.

In cazul in care un implant nu se integreaza aceasta se datoreaza fie unui tip de osos nefavorabil, fie unor procese patologice pre-existente sau infectiei. In acest caz se amana interventia pentru cateva luni dupa care se poate reincerca tratamentul.

Ocazional, implanturile pot esua dupa doar cativa ani de la inserare. Pot exista mai multe cauze pentru aceasta. Unul dintre cele mai frecvente motive este suprasolicitarea implanturilor din cauza unui numar insuficient de implanturi. Poate ca pacientul a insistat sa primeasca mai putine implanturi dentare decat numarul ideal pentru a reduce costurile. Alt motiv este reprezentat de aparitia unei parafunctii: inclestarea sau frecarea dintilor ( bruxism ).

Vrei sa scapi de problemele dentare?