Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Ortodontie

Numim ortodontie disciplina medicala ce se ocupa cu modalitatile terapeutice de indreptare si miscare a dintilor. Ortodontia are drept scop imbunatatirea aspectul dintilor si fetei odata cu imbunatatirea muscaturii.

Tratamentul ortodontic ajuta sanatatea pe termen lung a dintilor, gingiilor si articulatiilor temporomandibulare, prin raspandirea fortelor de masticate pe cat mai multi dinti posibil, facilitand si curatarea dintilor.

 

Ortodontie – Practica medicala

 

Ortodontia este practicata in general de catre un medic specialist ortodont, ce la baza este medic dentist supraspecializat in folosirea aparatelor dentare. Practic, dupa cei sase ani cat dureaza sa devina medici dentisti, specialistii mai fac inca trei ani de „Rezidentiat in Ortodontie”.

Uneori medicii dentisti generalisti pot fi pasionati de ortodontie si, la randul lor pot aplica tratamente ortodontice. Acest medici stomatologi se spune ca au un “interes special pentru ortodontie”. In cazul lor insa tratamentele ortodontice furnizate nu se adreseaza cazurilor complexe.

Cei ce practica ortodontia folosesc mai multe tipuri de aparate dentare. Acestea sunt cunoscute la modul general drept „bracketi dentari”.

 

 

Ce tipuri de aparate se folosesc in ortondontie?

 

In ortodontie se folosesc trei clase mari de aparate dentare:

Fiecare dintre aceste tipuri prezinta anumite indicatii si se pot folosi in anumite momente ale dezvoltarii fetei.

 

Care sunt etapele de tratament folosite in ortodontie?

 

Tratamentele ortodontice urmaresc aceiasi pasi ca orice tratament medical. Mai intai pacientul descopera ca are sau crede ca are o problema. Urmeaza sa se adreseze unui consult ortodontic. Consultatia ortodontica presupune efectuarea de fotografii, radiografii dentare speciale precum si luarea unor amprente pentru modele studiu.

Medicul va analiza cazul si la a doua intalnire se discuta modalitatile de tratament. Acestea pot implica aparate dentare fixe, aparate dentare mobile dar si functionale. Uneori pot fi folosite metode de tratament de ultima generatie ce implica planificarea tratamentului de catre un calculator, cu o interventie minima din partea medicului. Citeste restul articolelor de pe situl nostru pentru a afla despre ce metoda vorbim.

ortodontie

ortodontie

Ortodontie – Recomandari in privinta tratamentului

 

Daca optiunea de tratament este cu un aparat dentar fix la a treia intalnire cu medicul ortodont sunt aplicati pe dinti bracketii si arcurile ortodontice. Aceasta intalnire poate dura cateva ore bune. De aceea recomandam pacientilor sa se hidrateze si sa manance bine inainte de aceasta programare. Dupa plasarea, timp de cateva zile pacientul sufera de usor disconfort combatut printr-o schimbare temporara a dietei si folosirea de antialgice.

La intervale regulate, de la cateva saptamani la o luna, pacientul va reveni pentru verificarea bracketilor si schimbarea elementelor active. Perioada totala de tratament variaza de la caz la caz, si poate fi cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.

 

Ortodontie – Informatii suplimentare

 

Daca tratamentul ortodontic se va realiza cu aparate mobile sau functionale la a treia sedinta se vor inmana aceste dispozitive si se va explica modul lor de folosire si igienizare.

Speram ca acum cunosti mai bine ce inseamna stiinta medicala numita ortodontie. Noi te asteptam cu drag in cabinetul nostru stomatologic daca ai intrebari sau crezi ca ai probleme de aliniere a dintilor pentru o consultatie cu specialistul nostru ortodont. Nu ezita sa ne contactezi folosind numerele de telefon prezentate in site.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „ortodontie si ortopedie dento-faciala” sau „ortodontie sector 2„, „ortodontie bucuresti preturi” ori „ortodontie copii bucuresti sector 2„.

Un zambet sanatos si plin de incredere!

Mai mult decat un cabinet de ortodontie!

Ortodonția face mult mai mult decât îndreptarea dinților. Scopul noastru este sa cream un zambet care va sporește încrederea și va ofera avantaje pe termen lung.

Suntem axati pe gestionarea țesuturilor moi și va putem oferi alternative non-chirurgicale de tratament pentru a beneficia de o îngrijire completa care va imbunatateste sanatatea orala.

Dacă aveți întrebări suplimentare va rugam programati o intalnire cu ortodontul nostru experimentat si sa ne sunați la numarul de pe site. Ne place sa educam pacienții in privinta ortodonție, astfel încat acestia să inteleaga starea actuaaă și ceea ce se poate face pentru a le oferi cel mai frumos zambet posibil.

Ce trebuie sa stim!

Cum alegem un cabinet de ortodontie!

Atunci cand alegeti un cabinet ortodontic puneti-va cateva întrebari importante:

  • Cine este medicul ce va ofera serviciul de asistența?
  • Care este atmosfera in cabinet?
  • Ați fost tratat așa cum ați alege sa fiți tratati?
  • Ati plecat cu o înțelegere a procesului?

Identificăm problemele și stabilim obiective pe care le putem realiza într-o anumita perioadă de timp. Desigur, aceste obiective vor asigura ca sanatatea pacientului și stabilitatea tratamentului sa nu fie compromise.

Vrei sa scapi de problemele dentare?