Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Activarea aparatului dentar

Activarea aparatului dentar este metoda pentru care acesta indreapta dintii. Fara activare acesta ar fi doar un dispozitiv inert plasat pe dinti.

Aparatele dentare functioneaza prin aplicarea controlata de forte la nivelul dintilor si oaselor gurii pentru a le ghida miscarea, cresterea si dezvoltarea.  Aceste forte sunt transmise cu ajutorul sarmelor sau arcurilor ce inmagazineaza o energie tensionala, orientata spre directia in care vrem sa ghidam dintii. Energia tensionala este data dispozitivelor ortodontice prin activare sau strambare catre o anumita directie.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

Activarea apartului dentare se face diferit in functie de tipul aparatului dentar astfel:

activarea aparatului dentar

activarea aparatului dentar

Activarea aparatului dentar fix

 

Se face de catre medicul ortodont ori de cate ori pacientul merge la controale. Arcul ortodontic atasat de bracketi are proprietatea numita „memory shape”. Aceasta presupune ca oricat de mult ar fi strambat el va avea tendinta sa revina la forma initiala.

Putem afirma ca pana la un punct, prin proprietatea descrisa mai sus a arcului, aparatul ortodontic fix prezinta o stare permanenta de activare. Acesta stare de activare este doar intr-un plan.

Pentru miscari complexe este necesara interventia ortodontului. De aceea sunt necesare controalele periodice de-a lungul tratamentului. Activarea aparatului dentar fix se face cu ajutorul unor clesti ortodontici special proiectati pentru aceasta.

 

Activarea aparatului dentar mobil

 

Se face de obicei de catre pacient urmarind recomandarea medicului. La momentul fixarii initiale a dispozitivului ortodontic, medicul va activa aparatul si va arata pacientului cum sa faca si el aceasta acasa.

Activarea se face cu o cheita ce intra perfect in cele patru lacasuri ale surubului aflat pe dispozitului ortodontic. Numarul de sferturi de rotatie precum si intervalul la care trebuie aplicate sunt recomandate de catre ortodont.

Ca si in cazul aparatului dentar fix pacientul va trebui sa se prezinta la controale regulate. In aceste momente ortodontul va activa si crosetele in asa fel incat miscarea dintilor si stimularea cresterii osoase sa fie optime.

Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste activarea aparatului dentar contacteaza-ti medicul ortodont de indata.

 

 

Vrei sa scapi de problemele dentare?