Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Aparar dentar ceramic

Ce este un aparat dentar ceramic? Daca vrei sa stii cum arata un aparat dentar ceramic gandeste-te la aparatele dentare clasice din metal, doar ca in cazul primelor bracketii sunt facuti dintr-un material alb sau clar, mai putin evident.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Cum arata un aparat dentar ceramic?

 

Unele aparate dentare ceramice folosesc tehnologia de auto-ligaturare. Acest lucru permite intregului system ortodontic sa se stranga in mod automat si sa se activeze singur. Mai mult, aceasta face ca intreg tratamentul sa fie mai lin.

De asemenea, inseamna ca nu mai sunt necesare ligaturi, deoarece bracketii invaluie arcul ortodontic.

Un aparat dentar ceramic vine cu o serie de beneficii:

 

  • reprezinta un mod discret de a indrepta dintii;
  • este potrivit atat adolescentilor cat si adultilor;
  • poate fi utilizat pentu tratamentul unei mari varietati de anomalii dentare, incluzand aici si ocluzia inversa;
  • materialul ceramic este rezistent si nu se va ciupi sau rupe cu usurinta.

 

Aparatul dentar ceramic vs. aparatul dentar metalic

 

Aparatul dentar ceramic foloseste in esenta aceleasi componente ca si aparatul dentar metalic si poate obtine aceleasi rezultate. Diferenta este ca materialul utilizat pentru confectionarea bracketilor este o ceramica transparenta sau de culoarea dintilor. Aceasta inseamna ca bracketii pot avea aceeasi culoare cu dintii si sunt mult mai putin evidenti de la distanta.

Desi, sunt totusi vizibili de aproape, bracketii ceramici pot ajuta pacientii sa fie mai increzatori atunci cand poarta aparate dentare. Purtand un aparat dentar ceramic adolescentii si copiii evita  sa li se spuna la locul de joaca „gura de metal”, in batjocura, in timp ce adultii nu simt ca tratamentul ortodontic i-ar putea face sa arate mai putin profesionist.

aparat dentar ceramic

aparat dentar ceramic

Aparat dentar ceramic – Comparatie materiale

 

Datorita materialelor utilizate avansate tehnologic, de obicei, un aparat dentar ceramic poate costa mai mult decat un aparat dentar metalic. Purtatorii aparatului dentar ceramic pot avea, de asemenea, unele restrictii alimentare pentru a evita colorarea ligaturilor transparente sau albe. In afara de aceste doua lucruri, nu exista neajunsuri reale in comparatie cu aparatul dentar metalic.

Bracketii ceramici sunt lipiti de fiecare dinte in parte si conectati intre ei cu un arc ortodontic din sarma. Si arcul poate fi de culoarea dintilor, astfel incat intregul aparat se confunda cu dintii. Benzile elastice numite „ligaturi” tin arcul pe pozitie pe fiecare consola si pot fi de aceeasi culoare ca si bracketii sau arcul.

 

Aparat dentar ceramic – Durata tratamentului

 

Pe toata durata tratamentului ortodontic sunt necesare controale la fiecare 6-10 saptamani. In timpul acestor vizite ortodontul va verifica progresul tratamentului si va face ajustari ale arcului pentru a ghida dintii in deplasarea lor spre directia dorita. Timpul total de tratament poate varia de la 6 luni la 3 ani si depinde de anomalia dento-maxilara initiala.

Din motive financiare pacientii pot beneficia de o combinatie intre un aparat dentar ceramic si unul metalic. Aparatul metalic va fi plasat la nivelul arcadei dentare inferioare, in timp ce aparatul ceramic la nivelul arcadei dentare superioare, deoarece este mai vizibila in marea majoritate a cazurilor.

Mai mult, ceramica din care sunt confectionati brachetii aparatului dentar ceramic este dura si poate ciobi dintii opusi. In cazul unor malocluzii dintii antagonisti se pot atinge de aparatul dentar si se pot uza sau chiar fractura. Aparatul dentar metalic nu reprezinta aceasta problema.

 

Aparat dentar ceramic – Informatii suplimentare

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: „aparat dentar ceramic pret„, „aparat dentar ceramic vs safir” sau „aparat dentar ceramic sau metalic„, „aparat dentar ceramic avantaje si dezavantaje„.

Vrei sa scapi de problemele dentare?