Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Aparat dentar fix

Sa vorbim despre un aparat dentar fix. Tratamentele de indreptare a dintilor folosesc aparate ortodontice pentru indreptarea dintilor. Un aparat dentar fix este un astfel de dispozitiv.

Exista numeroase tipuri de aparate dentare, iar folosirea lor se face in functie de anomalia dentara sau faciala ce trebuie corectata. Primul pas in cadrul oricarui tratament cu aparat dentar este examinarea de catre un medic specialist ortodont. Acesta poate estima gravitatea situatiei precum si ce se poate intampla daca problema nu este rezolvata.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Cele patru tipuri de aparate ortodontice sunt:

 

  • Aparate dentare fixe – folosesc sisteme alcatuite din bracketi si sarme ce nu se desprind de pe dinti odata lipiti pe acestia.
  • Aparate dentare mobile – se prezinta sub forma unor placute din plastic ce stau lipite de cerul gurii si se ataseaza de dinti cu ajutorul unor crosete, aceste aparate dentare pot misca doar foarte putin dintii.
  • Aparate dentare functionale – sunt de fapt o pereche de aparate dentare mobile lipite sau proiectate sa interactioneze, atasate atat de dintii inferiori cat si de cei superiori.
  • headgear (barbita si capelina) – aceasta nu este un aparat ortodontic in adevaratul sens al cuvantului; poate fi folosit impreuna cu aparate ortodontice si se poarta in timpul noptii.

 

Aparat dentar fix – Cand sunt folosite

 

Aparatele dentare fixe sunt cele mai des folosite aparate dentare. Se folosesc atunci cand este necesara corectarea pozitiei unor dinti sau atunci cand se doreste evitarea unor probleme ulterioare de pozitionare a dintilor.

Pacientul poate manca aproape normal cu un aparat dentar fix. Este necesara evitarea unor anumite mancaruri si bauturi cum ar fi bomboanele toffee sau dulciurile dure, bauturile acidulate, pentru ca acestea pot deteriora atat aparatul dentar cat si dintii.

Daca porti un aparat dentar fix si practici un sport de contact, cum ar fi rugby, se recomanda purtarea unei gutiere dentare ce va proteja atat dispozitivul ortodontic cat si dintii. Aparatul dentar fix este confectionat de obicei din metal asa incat va fi vizibil atunci cand vorbesti sau zambesti.

Sunt multe cabinete ce ofera tratamente cu aparate ortodontice estetice, aproape invizibile pentru anturaj. Acestea sunt de obicei mai scumpe si nu pot fi folosite in toate situatiile clinice. Dintre aceste cel mai folosite sunt: gutierele de aliniere dentara sau aparatele linguale.

aparat dentar fix

aparat dentar fix

Aparat dentar fix – Retainerele

 

Aceste dispositive de contentie se folosesc spre finalul sau chiar dupa finalul tratamentului ortodontic. Ele tin dintii in pozitia obtinuta dupa tratamentul ortodontic, pentru ca osul inconjurator si gingia sa se obisnuiasca noii situatii.

Acestea pot si fixe, lipite pe dinti, sau mobilizabile atunci cand se pot indeparta din gura pentru igienizare sau in timpul meselor. Sunt sanse mari ca dintii sa se miste daca nu porti gutiera de contentie (retainerul).

Chiar si asa schimbari ale pozitiei dintilor sunt normale de-a lungul vietii si tin de procesul normal de imbatranire. Singura modalitate prin care poti conserva rezultatul tratamentului ortodontic este sa porti reteinerul toata viata, pentru perioade scurte, dar la intervale regulate.

 

Aparat dentar fix – Extractia dintilor in scop ortodontic

 

In anumite cazuri este necesara extractia unor dinti pentru a putea alinia corespunzator dintii vecini. In felul acesta se creeaza spatiu pentru alinierea si mutarea dintilor prin aparate dentare fixe.

Cam se obtin rezultate?

Sunt sanse foarte mari sa ai un zambet impecabil cu ajutorul unui aparat dentar fix daca:

  • te speli pe dinti;
  • ingrijesti aparatul dentar asa cum ai fost instruit de catre medicul ortodont;
  • mananci alimentele potrivite;
  • la final porti retainerul fara omiteri.

 

Aparat dentar fix – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „aparat dentar fix copii pret„, „aparat dentar fix sau mobil” sau „aparat dentar fix adulti pret„, „aparat dentar fix informatii” ori „aparat dentar fix pret bucuresti” si „aparat dentar fix pe interior pret„, „aparat dentar fix transparent pret„.

 

Do you want to have the smile of your dreams?