Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Aparat dentar metalic

Ce trebuie sa stiu despre un aparat dentar metalic. Daca ai nevoie de un aparat dentar metalic afla ca acesta este cel mai frecvent utilizat dispozitiv ortodontic pentru indreptarea dintilor si poate corecta cele mai dificile problemele de aliniere dentara.

Desi exista numeroase sisteme ortodontice noi, ce vor sa rezolve in special neajunsurile legate de estetica aparatului dentar metalic, acesta ramane cel mai utilizat tip de dispozitiv ortodontic.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Un aparat dentar metalic este mult mai mic acum

 

Tehnologia a avansat iar aparatele dentare metalice nu au fost niciodata atat de confortabile. In acest moment ocupa cu mult mai putin spatiu in gura decat ar fi facut in trecut.

Un aparat dentar metallic functioneaza prin atasarea unor mici dispozitive pe suprafata dintilor. Aceste dispozitive se numesc bracketi. La acestea se ataseaza un arc metalic tinut in contact cu micile dispozitive de catre elastice. Scopul acestui sistem este de a muta dintii dintr-o pozitie nefavorabila in una placuta estetic si functional.

 

Din ce este alcatuit un aparat dentar metalic?

 

Aparatul dentar metalic este confectionat din otel inoxidabil de inalta calitate sau de Titan (Ni-Ti). Intrand mai in detaliu trebuie precizat ca cele trei parti principale ale unui aparat dentar metalic sunt:

  • Bracketii ce sunt lipiti pe dinti folosind un lipici special din clasa compozitelor;
  • Arcul din sarma subtire de metal care conecteaza fiecare consola a bracketilor si pune presiune pe dinti pentru a ajuta la ghidarea lor spre pozitia dorita, sunt de diferite grosimi, folosite in momente diferite ale tratamentul;
  • Ligaturile sau elasticele (de asemenea, cunoscute si sub numele de „benzi de cauciuc”) tin arcul atasat de bracketi.

Ortodontul tau va schimba elasticele la fiecare programare ulterioara montarii aparatului dentar. Elasticele pot fi intr-o varietate de culori ce pot distra copiii mici, motivandu-i sa poarte aparatul. Ele mai pot fi transparente pentru a se potrivi aparatelor fizionomice folosite pentru cei ce prefera fizionomie inalta in timpul tratamentului ortodontic.

aparat dentar metalic

aparat dentar metalic

Cum functioneaza un aparat dentar metalic?

 

Odata plasat pe dinti, arcul va pune o presiune constanta pe acestia.  Presiunea ghideaza mutarea dintilor in pozitia dorita. La fiecare control, ortodontul poate strange sau schimba arcul ortodontic. Ca un ajutor pentru aparatul dentar, unii pacienti ar putea avea nevoie de a purta aparate dentare functionale.

Pacientii care poarta aparate dentare pot observa ca dintii lor sunt un pic mobili mai ales in primele etape de tratament. Acest lucru este normal si temporar. De indata ce dintii si-au terminat miscarea terapeurica mobilitatea va disparea.

 

Aparatul dentar metalic este pentru toate varstele

 

Chiar daca exista sisteme ortodontice cu proprietati terapeutice superioare, aparatul dentar metalic ramane inca cel mai popular, mai rapid, si cel mai rentabil sistem ortodontic disponibil.

Doar un ortodont te poate ajuta sa alegi tratamentul cel mai bun pentru tine. Te rugam sa contactezi clinica noastra pentru a face o programare si a afla mai multe despre tratamentul cu aparate dentare. Acestea iti pot imbunatati zambetul. Aparatul dentar metalic este cel mai folosit sistem ortodontic pentru indreptarea dintilor si poate corecta problemele cele mai dificile.

 

Aparat dentar metalic – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarle cuvinte: „aparat dentar metalic pret„, „aparat dentar metalic inainte si dupa” sau „aparat dentar metalic fix„, „aparat dentar metalic avantaje si dezavantaje” si „aparat dentar metalic rezultate„.

Vrei sa scapi de problemele dentare?