Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Aparat dentar mobil

Cum se prezinta un aparat dentar mobil? Te intrebi ce este un aparat dentar mobil? Afla citind randurile de mai jos.

Un aparat dentar mobil este alcatuit dintr-o placuta din plastic de care sunt atasate niste prelungiri metalice laterale numite crosete. Crosetele se agata de dinti pentru a tine aparatul atasat de acestia.

Aparatele dentare mobile se pot folosi pentru un numar limitat de tratamente pentru ca pot misca un numar mic de dinti sau largi doar o arcada dentara. Mai mult, ele nu pot fi folosite pentru miscari de finete ale dintilor. Aparatele dentare mobile se folosesc pentru inclinari simple ale dintilor si pentru a permite eruptia selective a dintilor permanenti folosind planuri de ghidaj.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Cum functioneaza un aparat dentar mobil?

 

Pentru ca un aparat dentar sa fie eficient la indreptare dintilor trebuie purtat tot timpul, mai putin atunci cand sunt practicate sporturi sau necesita curatare.  Imediat dupa inceperea utilizarii aparatul dentar mobil, acesta va fi simtit ciudat in gura, deoarece plasticul ocupa mult spatiu iar limba se va simti constransa. Senzatia va trece destul de repede, totusi.

Mai mult, salivatia va creste deoarece creierul echivaleaza prezenta dispozitivului cu prezenta hranei. Acest efect va disparea dupa cateva zile de purtare a aparatului dentar. Dispozitivul va trebui ajustat si monitorizat prin controale periodice. Daca se intampina probleme de genul: iritatiilor obrajilor, a gingiilor sau limbii a nu se astepta urmatorul control ci a se contacta ortodontul imediat.

 

Cum se ingrijeste un aparat dentar mobil

 

Pentru ca aparatele dentare mobile pot fi indeparatate de pe dinti si din gura, sunt relativ usor de curatat. Acest aspect faciliteaza si curatarea usoara a dintilor, atunci cand aparatul este indepartat pentru igienizare. Curatarea dintilor naturali se face folosind mijloacele obisnuite de igienizare: periuta de dinti, pasta de dinti, firul de ata dentara, apa de gura, prin tehnicile uzuale.

In ceea ce priveste dispozitivul ortodontic, se recomanda folosirea solutiilor de curatare special concepute pentru acesta, precizate de medicul ortodont.  Atunci cand aparatul nu se foloseste, va trebui tinut intr-un loc sigur si curat, de obicei intr-o cutiuta special conceputa pentru pastrare.

aparat dentar mobil

aparat dentar mobil

Avantajele aparatelor dentare mobile

 

 • Pacientul poate sa-si curate dintii prin metodele de igiena uzuale;
 • Sunt usor de ajustat;
 • Prezinta riscuri scazute de erori medicale comparativ cu aparate dentare fixe;
 • Pot fi folosite cu succes pentru majoritatea miscarilor de inclinare a dintilor;
 • Tratamentul cu aparatele dentare mobile simple poate fi monitorizat si de catre medicul stomatolog generalist;
 • Sunt confectionate in laboratoare speciale si de aceea timpul petrecut de pacient in scaunul stomatologic este relative scazut;
 • Fractura unui asemenea aparat nu este o urgenta;
 • Au un cost scazut comparativ cu aparatele dentare fixe.

 

Aparatul dentar mobil – dezavantaje

 

 • Pentru ca terapia cu astfel de aparate sa functiona pacientul trebuie sa colaboreze cu totul;
 • Poate realiza cu usurinta doar miscari simple ale dintilor;
 • Miscari multiple si complexe pot fi cu greu realizate;
 • Pacientul trebuie sa fie priceput in aplicarea si indepartarea dispozitivului; uneori are nevoie de o perioada de timp de acomodare;
 • Afecteaza vorbirea mai ales imediat dupa aplicare; in timp limba se obisnuieste cu dispozitivul si efectele sale asupra vorbirii devin minime;
 • Sunt sanse mari de pierdere sau fractura a dispozitivului.

 

Aparatul dentar mobil – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte: „aparat dentar mobil pret„, „aparat dentar mobil copii” sau „aparat dentar mobil adulti„, „aparat dentar mobil sau fix” si „aparat dentar mobilizabil„, „aparat dentar mobil intretinere„, „aparat dentar mobil rezultate„.

Vrei sa scapi de problemele dentare?