Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Comparatie aparate dentare

Am pregatit pentru tine un text despre comparatie aparate dentare. Pentru a sti despre optiunile tratamentului ortodontic este bine sa ai idee despre avantajele, dezavantajele si descrierea aparatelor dentare.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Aparatele dentare metalice – comparatie aparate dentare

 

Aceasta categorie de aparate dentare este poate cea mai cunoscuta si cea mai folosita pentru alinierea dintilor. Dintre toate, sunt cele mai accesibile ca pret dar au cateva dezavantaje: sunt mai voluminoase si au culoarea argintie. Acest lucru poate nemultumi pe unii pacienti.

 

Aparatele dentare ceramice – comparatie aparate dentare

 

Aparatele dentare ceramice au aceleasi calitati cu cele metalice dar si o diferenta majora: au culoarea dintilor. De aceea sunt mai putin vizibile si mult mai bine acceptate de catre pacienti.

Aliniaza dintii intr-un timp mai scurt decat alte tipuri de aparate dentare dar necesita o igiena riguroasa pentru a-si pastra calitatile estetice. Sunt mai scumpe decat dispozitivele ortodontice metalice.

 

Aparatele dentare linguale – comparatie aparate dentare

 

Aceste dispozitive sunt confectionate din metal, ca mai toate aparatele fixe, dar prezinta o mare diferenta: sunt lipite pe suprafata dinspre limba a dintilor. Sunt potrivite doar anumitor probleme de aliniere dar sunt singurele cu adevarat invizibile.

Desigur, pentru pacient, cel putin imediat dupa plasare, va exista un discomfort mai ales in timpul vorbirii. Alte dezavantaje: sunt mai greu de igienizat si necesita interventii mai frecvente din partea medicului. Costul este mai mare comparativ cu aparatele conventionale.

comparatie aparate dentare

comparatie aparate dentare

Aparatele Invisalign – gutierele de aliniere – comparatie aparate dentare

 

Acest sistem ortodontic este un concept terapeutic relativ nou si foarte diferit aparatelor dentare fixe clasice. Sistemul foloseste o succesiune de gutiere dentare, proiectate pe calculator, ce au mici diferente de design intre ele pentru a pune presiune pe dinti in directia dorita de medic.

Gutierele pot fi scoase din gura in timpul meselor precum si pentru igienizarea lor. Trebuiesc purtate cat mai mult in 24 de ore. Estetica este, de asemenea, exceptionala si de aceea pretul este forte mare comparatic cu sistemele ortodontice clasice.

 

Aparatele dentare inteligente – “Smart Bracket Braces” – comparatie aparate dentare

 

Acest tip de de aparat dentar este inca la inceput de drum. Sistemul este alcatuit din bracketi “inteligenti” ce au senzoti conectati la o unitate de procesare ce stabileste forta aplicata pe dinti.

Se pare ca tratamentele cu acest tip de aparat dureaza mai putin. Evident ca pretul este mai mare si sunt putini medici ce folosesc metoda …. deocamdata.

 

Aparatele dentare la culoarea dintilor – comparatie aparate dentare

 

Acesta categorie include sisteme ortodontice gen “aparat dentar ceramic” sau “aparat dentar safir”. Sunt asemantoare aparatelor clasice dar elementele componenete sunt la culoarea dintilor.

Ori sunt confetionate din materiale colorate sau transparente ori sunt vopsite pentru a interfera cat mai putin cu fizionomia pacientului.

 

Aparatele dentare cu timp scurt de actiune – “6 Month Smiles”

 

Un sistem ce se vrea a alinia dintii intr-un timp foarte scurt. Mai exact 6 luni. Sistemul a fost gandit pentru a fi folosit de catre medicii stomatologi fara multa experienta in ortodontie, pentru pacientii ce prezinta mici probleme ortodontice pe dintii din fata.

Foloseste bracketi transparenti si arcuri colorate. Din pacate numele de “6 Month Smiles” (romana – Zambet in doar 6 luni) nu descrie intotdeauna realitatea clinica iar sistemul trebuie purtat mult mai mult.

 

Vrei sa scapi de problemele dentare?