Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Montarea aparatului dentar

Despre montarea aparatului dentar – Montarea aparatului dentar necesita de obicei mai multe etape. Se incepe prin consultatia initiala si stabilirea planului de tratament. Dupa alegerea tipului de aparat se trece la montarea aparatului dentar ce se poate face in mai multe etape.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Montarea aparatului dentar – Aplicarea spatiatoarelor

 

Aceasta prima programare va fi relativ scurta si are loc cam cu o saptamana inainte de aplicarea propriu-zisa a aparatului dentar. Acum se vor monta spatiatori intre dintii posteriori pentru a creea spatiu pentru benzile ce se vor pozitiona la urmatoarea sedinta.

Pacientul va simti un mic discomfort si presiune la nivelul dintilor dupa aceasta etapa. Este perfect normal! Ai grija la ce mananci pentru a nu disloca spatiatorii.

 

Montarea aparatului dentar – aplicarea sistemului ortodontic propriu zis

 

Sedinta dureaza cam doua ore. Se recomada pacientului sa manance bine inainte de prezentare si sa ia un antialgic pentru a fi comfortabil pe parcursul zilei. Se indeparteaza mai intai spatiatorii.

Dintii se curata dupa accea, pentru ca biofilmul dentar ( un strat normal ce se gaseste chiar si pe dintii curati ) poate impiedica lipirea bracketilor. Dintii posteriori, molarii, primesc niste benzi metalice foarte importante pentru pozitionarea arcului ortodontic.

Benzile sunt de diferite marimi si vor trebui adaptate pe fiecare dintre molari. Pacientul va ajuta la reglarea ocluziei prin muscaturile efectuate “la comanda” ortodontului. Acesta etapa poate fi realizata si de personal auxiliar special antrenat.

montarea aparatului dentar

montarea aparatului dentar

Montarea aparatului dentar – Braketii

 

Urmeaza lipirea braketilor pe dinti. Inainte de colare, suprafetele dintilor trebuiesc perfect uscate. Pentru aceasta se folosesc mici rulouri de vata dar si aspiratoare de saliva.

Buzele vor fi indepartate cu ajutorul unor departatoare pentru a expune cat mai bine suprafetele dentare pe care se va lucra. Bracketii ( in Romania “atasi” ) sunt mici dispositive dreptunghiulare din metal sau ceramica, in functie de sistemul ortodontic folosit, de care se va prinde arcul metalic. Pe suprafata dintilor se aplica un gel albastru ce va fi indepartat dupa 30 de secunde cu jetul de apa.

Dupa acesta se aplica pe suprafata dentara un prim stat de lipici ce va fi fotopolimerizat cu ajutorul unei lampi cu lumina albastra. Urmeaza aplicarea celui de-al doialea strat de lipici iar peste acest strat se aplica bracketii. Urmeaza din nou folosirea lampii foto.

Dupa aplicare tuturor bracketilor gura nu mai trebuie sa fie perfect uscata.

 

Montarea aparatului dentar – montarea arcului ortodontic

 

Ultima etapa a sedintei este atasarea unei sarme flexibile, numita “arc ortodontic”, de bracketi. Arcul este mentinut pe bracketi cu ajutorul unor ligaturi din plastic, colorate divers.

In anumite situatii pot fi foloste si ligaturi din sarma, mai rezistente, dar care necesita o mare indemanare din partea ortodontului. Primul arc este subtire si foarte flexibil dar pe masura ce dintii se aliniaza acesta va fi inlocuit succesiv cu arcuri din ce in ce mai rigide.

Ultima etapa din cadrul aceste programari este asigurarea capetelor de arc in asa fel incat acestea sa nu lezeze obrajii pacientului.

 

Montarea aparatului dentar – indicatiile de igienizare

 

Odata montat aparatul dentar, de orice tip, trebuie curatat corespunzator. Explicarea indicatiilor de  igienizare dureaza in jur de jumatate de ora. Ortodontul va arata cum si cu ce mijloace se curata aparatul si pentru cat timp.

 

Vrei sa scapi de problemele dentare?