Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Tipuri de aparate dentare

Tipuri de aparate dentare – Sunt multe tipuri de aparate dentare, fiecare avand avantaje si dezavantaje, fiind destinate tratarii anumitor anomalii dento-maxilare. Din pacate, nu poti sa-ti alegi tipul de aparat dentar dupa bunul tau plac.

Daca ai o problema de aliniere a dintilor, mai intai, va trebuie sa fii vazut de un medic specialist ortodont. Impreuna cu acesta veti hotara ce tip de aparat dentar este optim pentru tine.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.

 

Tipuri de aparate dentare – gutierele Invisalign

 

Gutierele Invisalign sunt un sistem ortodontic format dintr-o succesiune de gutiere ortodontice ce, purtate constant vor misca dintii in pozitia dorita. Acest sistem ortodontic poate fi incadrat in clasa aparatelor dentare mobile.

Gutierele sunt transparente, acesta fiind principalul avantaj al sistemului. Numarul de gutiere folosit variaza de la caz la caz, fiind necesare mai multe pentru cazurile grave. Din pacate nu poate fi folosit pentru toate cazurile de anomalii dento-maxilare.

Tehnologia folosita pentru confetionarea gutierelor este foarte avansata si implica o amprenta de foarte buna calitatea, scanarea dogitala a modelului obtinut prin amprentare, proiectarea pe calculator a succesiunii de gutiere precum si confectionarea gutierelor propriu zise cu ajutorul unui imprimante 3D.

 

Tipuri de aparate dentare – aparatele dentare linguale

 

Aparatele dentare linguale fac parte din clasa aparatelor dentare fixe. Acestea se ataseaza pe partea dinspre limba a dintilor, spre deosebire de sistemele conventionale ce se lipesc pe partea dinspre obraz a dintilor.

De aceea putem spune ca acest sistem este cu adevarat invizibil. Sunt, din pacate, situatii cand sistemul nu poate fi folosit sau se foloseste impreuna cu sisteme ortodontice conventionale. Mai mult, in anumite situatii tratamentele dureaza mai mult folosind acest tip de aparat ortodontic.

 

Tipuri de aparate dentare – aparate ortodontice fixe

 

Aparatele ortodontice fixe sunt o grupa mare de aparate dentare din care fac parte: aparatul dentar metalic, aparatul dentar safir, aparatul dentar lingual, aparatul dentar ceramic, etc. Aparatele fixe sunt lipite de dinti si nu pot fi indepartate de catre pacient.

In general sunt alcatuite din mai multe elemente: bracketii ce se lipesc pe dinti, arcul ortodontic ce este tinut pe bracketi de catre module (mici elastice colorate). Pot fi folosite pentru un numar mare de anomalii dento-maxilare.

tipuri de aparate dentare

tipuri de aparate dentare

Tipuri de aparate dentare – aparatele ortodontice mobile

 

Aparatele ortodontice mobile se pot folosi la orice varsta dar sunt preferate pentru pacientii copii. Deplasarile ortodontice pe care le pot realiza sunt limitate si necesita mult timp.

Sunt formate dintr-o placuta din plastic ce se ataseaza de dinti cu ajutorul unor crosete. De multe ori dispozitivele mobile se folosesc in paralel cu alte aparate ortodontice, cum ar fi cele fixe.

 

Tipuri de aparate dentare – aparatele dentare functionale

 

Aceasta categorie se prezinta sub forma de blocuri duble, si se folosesc, de exemplu, pentru corectarea dintilor proeminenti al copiilor ce nu si-au incetat cresterea osoasa. De obicei sunt mobile si dupa terminarea tratamentului pacientul va purta un aparat dentar fix.

 

Tipuri de aparate dentare – gutierele si retainerii de contentie

 

Dupa ce se indepareaza bracketii de pe dinti, din pacate, tratamentul ortodontic nu se termina. Urmeaza perioada de contentie. In acesta etapa pacientul va purta gutiere de contentie.

Acestea sunt transparente, se pot indeparta si se poarta de obicei pe timpul noptii. Uneori pot fi folositi si retaineri lipiti de dinti. Acestia se aplica in general in zona dintilor frontali, pe fata dinspre limba.

Vrei sa scapi de problemele dentare?