Uneori, este necesar sa fie realizata o extractie de dinti temporari la copii. Dentitia temporara este reprezentata de primul rand de dinti care apare in cavitatea bucala, in cazul celor mici. In mod normal, aparitia lor se face dupa primele 6 luni de viata ale bebelusului. Cad in jurul varstei de 6-7 ani.
Exista cate 10 dinti temporari pentru fiecare maxilar. Dintii temporari sunt foarte importanti pentru cresterea oaselor maxilare si pentru dezvoltarea faciala a copilului. Astfel, daca cel mic are nevoie de o extractie de dinti temporari sau daca acestia cad prematur, ii poate fi afectata fizionomia. Un dentist pentru copii si adolescenti este specializat in extractia de dinti temporari la copii, astfel incat vor fi evitate neplacerile.
Ne puteti contacta si pentru oferta implant dentar Bucuresti sau cat costa un implant dentar in toata gura ori proteza dentara pret.
Extractie dinti temporari la copii: functiile dintilor de lapte
Dintii de lapte au un rol complex:
- asigura spatiu pentru aparitia dintilor permanenti.
- contribuie la formarea aspectului fetei.
- ajuta la asimilarea si dezvoltarea limbajului.
- contribuie la o alimentatie normala.
- mentin sanatatea dintilor permanenti.
Daca dintii de lapte sufera de carii multiple, este foarte posibil ca si cei permanenti sa intampine aceeasi problema. De aceea, uneori este nevoie sa se realizeze o extractie de dinti temporari la copii.

extractie dinti temporari la copii
Extractie dinti temporari la copii: cand se recomanda?
Caderea dintilor de lapte este un fenomen natural. El are loc atunci cand radacina dintelui se resoarbe. In acest moment, dintele devine mobil si cade de la sine. Uneori, insa, este nevoie de interventia pedodontului, care sa realizeze o extractie de dinti temporari la copii. Dupa ce dintele de lapte a fost indepartat, va erupe dintele permanent la scurt timp.
Este nevoie de o extractie de dinti temporari la copii atunci cand:
- exista dinti cu carii profunde si un grad mare de distrugere.
- a avut loc un traumatism care necesita o extractie de dinti temporari la copii.
- radacina dintelui de lapte nu este resorbita, iar dintele permanent deja s-a format.
- tratamentele endodontice esueaza si apare des abces dentar.
- exista un supranumerar al dintilor.
- au aparut probleme parodontale.
- dintele este mobil, provocand durere la masticatie.
De obicei, o extractie de dinti temporari la copii este o decizie dificila. Asta deoaarece pot aparea complicatii asupra dentitiei permanente. Uneori, insa, extractia dintilor de lapte este inevitabila. Se tine cont de varsta copilului si aspectul dintelui atunci cand se ia aceasta decizie.
Extractie dinti temporari la copii: cum se realizeaza aceasta interventie?
Inainte sa se realizeze o extractie de dinti temporari la copii este nevoie de o radiografie. Aceasta va permite dentistului pentru copii si adolescenti sa observe pozitia dintelui de lapte, a celui permanent si a osului adiacent.
Se va realiza o anestezie locala inainte de orice extractie de dinti temporari la copii. Dupa ce aceasta isi va face efectul, medicul va face extragerea dintele de lapte. Apoi, copilul va trebui sa tina intre dinti o compresa sterila de tifon, pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce anestezia dispare, poate aparea o durere locala usoara. Daca aceasta devine deranjanta, puteti sa-i dati copilului produse pe baza de paracetamol.
In urma procesului de extractie de dinti temporari la copii, este necesara supravegherea periodica a stomatologului, pentru a nu se pierde spatiul pentru dintele permanent.