Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234

Protetica dentara

Protetica dentara este ramura stomatologiei care contine metode specifice prin care se realizeza restaurarea morfo-functionala a aparatului dento-maxilar. Interesul pentru precizie si predictibilitate este esential in crearea unei lucrari protetice cat mai fidele. In unele cazuri pentru a realiza suportul cat mai bun pentru o lucrare protetica avem nevoie de a colabora cu specialistii implantologi.

Un implant dentar poate creste functionalitatea unei lucrari cat si limitarea distructie de tesuturi dure dentare. Astfel, intrebari precum „Cat costa un implant dentar?”, „Cat costa o proteza?”, ar trebui sa prezinte un interes dupa prezentarea si intelegerea planului de tratament.

 

 Etapele clinice din protetica dentara

 

O prima etapa o reprezinta anamneza pacientului. Aceasta este urmata de examinarea propriu-zisa a cavitatii bucale. Urmeaza intocmirea de catre medicul stomatolog a unui plan de tratament cat mai adecvat situatiei clinice. In functie de tipul lucrarii protetice alese etapele clinice sunt diferite.

Unele etape clinice sunt scurte (amprentarea campului protetic, inregistrarea ocluziei, cimentarea lucrarii), cele mai laborioase etape sunt cele tehnice realizate in laboratorul de tehnica dentara. Alegerea culorii si formei dintilor viitoarei lucrari protetice trebuie facuta tinand cont de personalitatea si cerintele pacientului.

 

Materialele din protetica dentara

 

Materialele din aceasta specialitate a stomatologiei trebuie sa fie biocompatibile. Acrilatul este un material folosit in lucrarile protetice precum:  protezele dentare mobile, protezele dentare scheletate, proteze partiale, proteze cu capse, etc.

In acest caz el reprezinta baza protezelor pe care se aplica dintii prefabricati. Acrilatul mai este folosit in confectionarea aparatelor ortodontice mobile, puntilor dentare, coroanelor dentare, gutierelor, coroanelor dentare provizorii.

Ceramica este un alt material folosit in confectionarea puntilor dentare, coroanelor metalo-ceramice , coroanelor total fizionomice, etc. Din punct de vedere estetic ceramica este net superioara acrilatului, conferind un luciu cat mai apropiat de cel al dintelui natural.

 

Protetica dentara- clasificarea lucrarilor

1.Dupa aspectul estetic:

  •  fizionomice (coroana dentara total ceramica, coroana dentara full zirconiu, fatete dentare, etc.)
  • semi-fizionomice (coroana metalo-ceramica, punti metalo-ceramice, coroana Weisser, etc)

 

2.Dupa sprijin:

  • pe dintii naturali slefuiti corespunzator (punti dentare, coroane solo).
  • mucoasa crestelor edentate (proteze totale mobile).
  • pe implanturi (proteza totala cu capse, proteza totala pe bara).

3. Dupa mobilitate:

protetica dentara

protetica dentara

Protezarea provizorie in protetica dentara

 

Protezarea provizorie este o etapa obligatorie in majoritatea situatiilor clinice. Avantajele protezarii provizorii in protetica dentara sunt:

  • ofera confort fizic si  psihic pacientului
  • protejeza structurile orale
  • faciliteaza vindecarea tesuturilor

 

Noile tendinte in protetica dentara

 

Odata cu evolutia tehnologiei smart, aceasta isi gaseste loc si in protetica dentara. Sistemele automate de monitorizare au dus la producerea asistata de calculator. CAD-CAM ( computer-aided design and computer-aided manufacturing) semnifica proiectarea si fabricarea obiectelor cu ajutorul calculatorului.

Aceasta metoda ofera stomatologilor si pacientilor o rapiditate mult mai mare de realizare a lucrarilor protetice , uneori chiar in aceeasi zi. Necesitatea unei lucrari protetice , in urma unei distructii coronare, poate fi rezolvata in aceeasi zi in urma scanarii modelului.

 

Digital smile design in protetica dentara

 

Digital smile design este o metoda de prefigurare computerizata 2D a rezultatelor estetice din protetica dentara, care poate imbunatati comunicarea si colaborarea in echipa medicala. Metoda ofera pacientului posibilitatea de a intelege mai bine planul de tratament.

Digital smile design simuleaza rezultatul final al tratamentului in zona estetica. Consta in realizarea unui set de fotografii, apoi de proiectarea aspectului estetic ideal prin remodelare computerizata a dintilor frontali.

 

Protetica dentara – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cuvinte cheie: protetica dentara preturi”, „protetica dentara bucuresti”, „clinica de protetica dentara bucuresti”, „specialist protetica dentara”.

Slolutii pentru inlocuire

Asigurati- va ca aveti o dantura sanatoasa

Odata ce un dinte sau dentitia sufera de un defect structural, sanatatea orala este amenintata deoarece defectul nu este în stare să se autogenereze.

Prin urmare, aparatele artificiale cunoscute sub numele de proteze dentare sunt necesare pentru a restabili dintele deteriorat, inestetic sau disfunctional ori pentru a înlocui unul sau mai muti dinti naturali lipsa

Functionalitate si oportunitate

Cine ar trebui sa poarte proteze dentare

O persoană de orice varsta care a suferit o pierdere partială sau totala a dinților din mai multe motive, cum ar fi un accident, o boala, o afectiune congenitala, o varsta inaintata sau o igiena orala deficitara.
O persoană cu o afecțiune medicala, cum ar fi boala cardiaca, pentru care chirurgia poate fi contraindicata.
Pacientul avand o densitate insuficienta a maxilarului si se iau in considerare alte planuri de tratament disponibile.

Vrei sa scapi de problemele dentare?