Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Coroane dentare total ceramice

Coroane dentare total ceramiceCoroanele dentare total ceramice sunt cunoscute si sub denumire de coroane de invelis nemetalice. Din punct de vedere istoric, primele variante tehnologice istorice aparute au fost cele ceramice, reperezentate de coroana jacket ceramica arsa pe folie de platina.

Acest gen de restaurare a pierdut teren, la ora actuala ea fiind inlocuita de coroanele integral ceramice. Aceste coroane se sprijina pe bonturile dentare sau acopera implanturi dentare.

 

Ce sunt coroanele dentare total ceramice?

 

Dezvoltarea maselor ceramice constituie la ora actuala unul din subiectele de top in stomatologie. Ceramica dentara ramane si in continuare cel mai des material folosit in protetica fixa. Coroanele dentare total ceramice sunt lucrari protetice total fizionomice construite in totalitate din ceramica.

Coroanele integral ceramice sunt indicate pe dintii frontali datorita esteticii dar si datorita faptului ca pe dintii frontal fortele masticatorii nu sunt asa mari.

 

Coroane dentare total ceramice-avantaje

 

Coroanele dentare total ceramice sunt foarte estetice si totodata functionale. Datorita esteticii crescute sunt de preferat in zona frontala. O buna statificare a masei ceramice poate reda chiar si transparenta de la nivelul incizal al dintilor naturali.

Asadar, diferenta dintre un dinte natural si o coroana dentara total ceramica va fi greu de diferentiat pentru cei din jur. Ceramica este un material bine tolerat de catre organism (biocompatibil ), care nu provoaca alergii.

 

Coroane dentare total ceramice – mod de realizare

 

Coroanele dentare total ceramice care se sprijina pe dintii naturali necesita o pregatire speciala a dintilor. Acestia sunt slefuiti pana cand peretii lor devin paraleli intre ei. Dupa ce bontul dentar a fost deretentivizat si adus la dimensiunile necesare pentru sprijinul coroanei, se amprenteaza cavitatea bucala.

Apoi, amprentele sunt trimise la laboratorul de tehnica dentara. Pana cand lucrarea protetica finala este gata, se va realiza o coroana provizorie. Inaintea cimentarii definitive coroane se adapteaza in ocluzie.

coroane dentare total ceramice

coroane dentare total ceramice

Coroane dentare total ceramice-sprijin

 

Coroanele total ceramice pot acoperi dinti care au suferit un tratament endodontic , astfel confera dintelui o rezistenta mult mai mare. Pot acoperi implanturi dentare pentru a reda functionalitatea in zona respectiva.

Indiferent de modalitatea de sprijin (pe dinti naturali sau pe implanturi)  a coroanei total ceramice rezistenta acesteia nu este afectata.

 

Coroane dentare total ceramice – mod de fixare

 

In cazul in care coroana se sprijina pe dintii naturali se cimenteaza definitiv dupa ce s-a adaptat in ocluzie.

In cazul implanturilor putem avea:

– coroane insurubate, acestea pot fi desurubate oricand pentru o eventuala igienizare a implanturilor

-coroane cimentate, accesul la implant este mai dificil

 

Aderenta microorganismelor pe suprafata coroanelor dentare total ceramice

 

Masele ceramice au o structura complexa. Daca confectionarea coroanei totale ceramice s-a facut corespunzator indicatiilor fabricantului, produsul final va avea o porozitate foarte scazuta. Ceea ce indica faptul ca microorganismelor le va fi greu sa patrunda in structura coroanei total ceramice.

Cu ajutorul rutinei zilnice de igienizare a cavitatii bucale (spalatul de dinti de 2 ori pe zi, dimineata si seara) microorganismele de pe suprafata coroanei total ceramice se indeparteaza. Dar pentru a intretine cat mai bine lucrarea protetica este indicata folosirea unui dus bucal de cel putin de 2 ori pe zi.

Vrei sa scapi de problemele dentare?