Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234

Proteza dentara elastica

Proteza dentara elastica poate mentine sanatatea orala. Acestea pot fi utilizate si in cazurile in care nu putem reabilita zona printr-o coroana total fizionomica  deoarece tesutul osos este mult redus si nu ne ofera posibilitatea insertiei unui implant dentar.

In urma unei extractii, tesutul osos care sustinea dintele se resoarbe. Un implant dentar poate preveni aceasta resorbtie fiziologica postextractionala.

 

Avantajele protezei dentare elastice

 

Avantajele protezei dentare sunt numeroase dar amintim cateva, precum :

 • datorita elasticiatii insertia si dezinsertia sunt mult mai usoare
 • mult mai rezistenta la fortele masticatorii fata de cea clasica
 • mai usoara decat cea clasica
 • mult mai estetica fata de cea clasica
 • rezistenta in timp
 • inchidere marginala superioara inchiderii protezei acrilice clasice
 • mai toleranta pentru organism fata de proteza clasica
 • risc mult mai scazut de fracturare a protezei in cazurile in care se scapa din mana

 

Dezavantajele protezei dentare elastice.

 

Proteza dentara elastica are urmatoarele dezavantaje:

 • costul crescut fata de protezele acrilice clasice
 • necesita o atentie mult mai mare, igienizarea lor trebuie respectata cu rigurozitate
 • se pot colora in timp (un dezavantaj foarte important pentru persoanele fumatoare).

 

Diferente dintre proteza dentara elastica si proteza dentara clasica

 

Proteza dentara elastica este mai usoara decat proteza dentara acrilica clasica. Proteza dentara elastica este mai estetica decat proteza dentara acrilica clasica. Proteza dentara elastica are o succesiune mai buna decat proteza acrilica. Proteza elastica are o rezistenta mai buna fata de fortele masticatorii decat proteza acrilica clasica.

Proteza dentara elastica nu necesita crosete metalice de ancorare ceea ce reprezinta un avantaj major pentru dintii restanti deoarece crosetele metalice sunt mult mai agresive.

Elasticitatea acestei proteze se adapteaza mult mai bine flexibilitatii din cavitatea bucala. Pentru pacientii cu proteza dentara clasica fortele din timpul masticatiei sunt prea agresive pentru mucoasa de aceea acestia trebuie sa fie mai atenti ce si cum mesteca.

 

Functionalitatea unei proteze dentare elastice

 

Acest timp de proteza are un mare avantaj prin gradul crescut al elasticitatii. Elasticitatea joaca un rol important atat in privinta functionalitatii cat si pentru confortul pacientului. In timpul masticatiei fortele exercitate sunt foarte mari.

O proteza are rolul de a transmite uniform fortele masticatorii spre osul maxilar sau mandibular. Proteza dentara elastica transmite uniform aceste forte daca se respecta principiul de a manca pe ambele parti in acelasi timp.

 

Estetica unei proteze dentare elastice

 

Protezele dentare elastice sunt confectionate din materiale termoplastice care nu contin monomeri toxici. Proprietatile acestor materiale legate de adeziunea si retentia placii dentare bacteriene sunt superioare fata de cele ale protezei acrilice clasice. Inlocuirea unui dinte natural cu unul artificial nu trebuie sa afecteze starea de sanatate a tesuturilor invecinate.

 

Igiena unei proteze dentare elastice

 

Datorita faptului ca acest tip de proteza retine apa si mirosurile, spalarea protezei dupa fiecare masa este un factor foarte important pentru durata de viata a protezei. Asadar, dupa fiecare masa proteza dentara elastica trebuie spalata sub jetul de apa cu sapun si o perie. In perioadele in care nu este purtata se tine intr-un pahar cu apa sau intr-un servetel care este umed in permanenta.

Vrei sa scapi de problemele dentare?