Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Proteza dentara scheletata

Proteza dentara scheletata este o lucrare protetica mobilizabila in componenta careia se afla o structura metalica care ii confera o rezistenta crescuta. Desi are in componenta o structura metalica  din punct de vedere estetic este net superioara protezei clasice.

Veniti la cabinetul nostru si va oferim o consultatie gratuita pentru a vedea ce tip de proteza vi se potriveste si pentru a beneficia de o reducere de 10%. Sunati acum pentru o programare 0722 556 633!


Structura metalica este de dimensiuni reduse sporind confortul si stabilitatea. Proteza dentara scheletata este indicata cand bresele terminale nu pot fi reconstruite cu ajutorul unor punti fixe sustinute de implanturi dentare.

Un pas importat il reprezinta adaptarea pacientului cu o proteza dentara scheletata. Datorita dimensiunilor mult reduse ale acestui tip de proteza adaptarea se va realiza mult mai repede decat in cazul protezei dentare acrilice.

 

Proteza dentara scheletata – componente

 

Proteza scheletata este compusa din scheletul metalic care este acoperit de acrilat roz in care se inglobeaza dintii prefabricati.

Scheletul metalic acopera bresele edentate si face legatura cu dintii restanti. Scheletul  metalic este acoperit de acrilat roz care imita gingia in care se fixeaza dintii artificiali. Ancorarea pe dintii vecini se poate face prin: crosete, pinteni, culise si magneti.

 

Cand este recomandata proteza dentara scheletata

 

Recomandarea unei proteze dentare scheletate se face de catre medicul dentist in urma unui exameni clinic. Acest tip de proteza este recomandat de obicei cand lipsesc mai multi dinti de pe arcada dentara.

Cand edentatia este in zona terminala si mai exista dinti in zona frontala dar protezarea fixa nu este favorabila , medicul dentist poate include ca varianta de tratament proteza scheletata. Atunci cand din motive de sanatate nu se pot insera implanturi dentare proteza scheletata devine si aici o optiune.

 

Proteza dentara scheletata superioara (maxilara)

 

Precum si proteza dentara superioara clasica aceasta acopera palatul dur. Insa in cazul protezei scheletate aceasta datorita faptului ca structura metalica este mai rezistenta aceasta poate fi rascroita distal( proteza sa fie scurtata) sau poate fi decupata in mijlocul palatului.

Aceasta este si mai subtire decat proteza din acrilat. Proteza dentara scheletata superioara are un ax de insertie, asa ca trebuie avut mare grija la insertia si dezinsertia protezei de pe capul protetic.

proteza dentara scheletata

proteza dentara scheletata

Proteza dentara scheletata inferioara ( mandibulara)

 

In cazul protezei dentare scheletate inferioara scheletul metalic este aproape complet de gingie artificiala. Si in acest caz trebuie avut grija la axul de insertie/dezinsertie al protezei.

Sistemele speciale de prindere trebuie sa fie curatate dupa fiecare masa si sa se evite a se exercita presiuni asupra lor in momentul in care scoateti proteza.

 

Proteza dentara scheletata – Avantaje

 

Beneficiile protezei dentare scheletate:

  • are o stabilitate mult mai buna decat proteza dentara clasica
  • are o rezistenta crescuta datorata sheletului mecanic
  • confort sporit deoarece este mult mai subtire decat cea clasica
  • aspectul estetic superior prin dimensiunile mai reduse
  • folosirea sistemelor speciale incadreaza proteza intr-un tablou mult mai armonic
  • elementele metalice nu sunt vizibile in timpul vorbirii
  • elementele speciale sunt mai putin traumatice pentru dintii restanti
  • perioada de acomodare mult mai mica fata de timpul de acomodare in cazul protezei dentare acrilice
  • datorita scructurii metalice lucioase alimentele sunt mai putin aderente pe suprafata ei

 

Proteza dentara scheletata – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „proteza scheletata pret” sau „proteze scheletate cu crosete turnate” sau „proteze scheletate cu culise si capse” si „proteze scheletate telescopate„. Mai poate fi cautat si cu „proteza scheletata avantaje si dezavantaje” sau „proteza scheletata cu sisteme speciale de prindere” ori „proteze dentare scheletate preturi„.

Se mai poate interoga si internetul: „proteza scheletata flexibila” sau „proteze scheletate inferioare” ori „protezele scheletate sunt mai confortabile” si „proteze scheletate superioare„.