[:ro]

Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Proteze dentare cu capse

Proteze dentare cu capse – Este o varianta mult imbunatatita a protezei dentare mobilizabila. Imbunatatirea adusa acestui tip de proteza este legata de stabilitate. Capsele sunt montate pe dintii restanti, pe resturile radiculare integre sau pe implanturi. Pe partea mucozala a protezelor se insera sistemele de prindere pe capsa.

Veniti la cabinetul nostru si va oferim o consultatie gratuita pentru a vedea ce tip de proteza vi se potriveste si pentru a beneficia de o reducere de 10%. Sunati acum pentru o programare 0722 556 633!


Pacientul are un rol hotarator in reusita tratamentului. Pentru a face din pacient un colaborator pretios, el trebuie informat in decursul tratamentului pentru a nu fi surprins in stadiul final al tratamentului de volumul mare al protezei, de lipsa de confort, de greutatea in vorbire din primele zile, de ineficienta masticatorie initiala, de eventualele dureri si de senzatia de voma.

Daca pacientul este luat prin surprindere de aceste deficiente trecatoare le poate considera ca fiind defectiuni tehnice sau le poate pune pe seama nepriceperii medicului.  Este recomandat sa nu se dea niciodata asigurari ferme asupra duratei dificultatilor de adaptare, deoarece aceasta este variabila in functie de tratament, dar şi de capacitatea de adaptare a pacientului.

 

Proteze dentare cu capse – Componente

 

Proteza dentara cu capse este compusa dintr-un sistem tip „matrice si patrice”. Matricea fiind fixata pe proteza iar patricea pe dinti sau implanturi. Acest sistem sporeste stabilitatea protezei.  Proteza dentara cu capse este o proteza cu un sprijin mucozal dar si pe dintii sau implantele pe care, in prealabil, s-au montat capsele.

 

Proteze dentare cu capse – Sistemul de prindere

 

In cazul inedentatilor totalipentru a realiza o proteza dentara cu capse este nevoie de inserarea a minim doua implanturi. Aceste implanturi vor sustine proteza dentara cu capse  prin sistemul de tip matrice si patrice. Acest sistem este similar cu sistemul capselor de pe haine.

 

Proteza dentara cu capse – Avantajele

 

Avantajele unei proteze dentare cu capse sunt urmatoarele:

  • o mai buna stabilitate pe campul protetic
  • ajuta la o masticatie mai buna
  • imbunatateste modul in care articulam cuvintele
  • poate fi indepartata de pacient pentru igienizare
proteze dentare cu capse

proteze dentare cu capse

Proteze dentare cu capse – Reguli de respectat

 

Niciodata proteza dentara cu capse nu se pozitioneaza in cavitatea bucala prin muscatura. Proteza dentara cu capse se fixeaza pe suportul ei si se preseaza usor cu degetele in dreptul molarilor.

Deficientele de vorbire dispar in cateva zile, mai ales cand in realizarea protezei s-au luat masuri pentru asigurarea spatiului necesar limbii, iar elementele de legatura plasate pe bolta palatina au fost orientate simetric.

Dupa adaptarea mecanica perfecta a protezei, pacientul trebuie sa fie instruit asupra functionalitatii protezei si asupra sarcinilor care-i revin pentru intretinerea ei in bune conditii.

Se prezinta mecanismul de insertie si dezinsertie care trebuie sa se faca cu multa rabdare, prin tractiuni blande, totdeauna intr-o anumita directie. Pacientul trebuie instruit sa nu intre in panica daca nu gaseste din primul moment traiectoria de dezinsertie. Pacientul sa nu forteze dezinsertia, ci sa impinga proteza la locul ei pe câmpul protetic si sa incerce din nou.

 

Proteza dentara cu capse – Igiena protezei este obligatorie dupa fiecare masa si inainte de culcare

 

Este bine ca protezele din acrilat sa fie lustruite in laborator la 6 luni. Atat pentru pastrarea igienei, cat si pentru a se impiedica aderenta alimentelor lipicioase si a tartrului.