Parerea pacientului

parerea ta conteaza pentru noi pentru ca fiecare pacient este unic

Am facut doar o vizita inițiala, dar dacă restul vizitelor mele sunt la fel ca prima, aceasta va fi clinica stomatologica unde voi merge. Doctorul și toți ceilalți angajati au fost minunați și m-au făcut sa ma simt confortabil!

Florin Draghici

Pacient

Programeaza-te aici

alege o data din calendar pentru a te putea programa online. Vei beneficia si de un periaj profesional gratuit - numai pentru programarile online

http://ramisclinique.ro/
aprilie 2018
Mon Tue Wed Thu Fri
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
ramis clinique

Proteze dentare

Proteze dentareProtezele dentare sunt lucrari protetice necesare, de cele mai multe ori,  o data cu inaintarea in varsta. Cand pacientul este edentat total pentru o sustinere mai buna a protezelor dentare este indicat implantul dentar.

Protezele dentare ajuta la mentinerea ocluziei dentare, realizarea masticatiedar au si un rol estetic destul de important. Acest rol estetic este foarte important mai ales pentru pacient, acesta din lipsa structurilor dentare are tendinta de a evita evenimente sociale importante din viata lui.

 

Cand avem nevoie de proteze dentare?

 

Protezele dentare sunt indicate in urma pierderilor de dinti prin extractiisau datorate altor cauze. Factori precum caria dentara, fracturi coronare, abraziuni patologice ale dintilorduc intr-un final la extractii dentare. Lipsa dintilor de pe arcadele dentare este inlocuita de lucrari protetice precum proteze dentare.

In cazul edentatilor totali (lipsa totala a dintilor de pe arcadele dentare) protezele dentare totale sunt singurele lucrari protetice care pot reda o masticatie corecta dar si un efect estetic multumitor pentru pacient.

 

Proteze dentare – Functiile generale

 

Protezele dentare sunt elemente esentiale in realizarea unor functii esentiale pentru organism. Masticatia este cel mai important factor. Alimentele trebuiesc mestecate cat mai bine si cat mai mult timp. Atunci cand timpul de masticatie este scurtat nu este eficient si afecteaza sistemul digestiv.

Asadar, masticatia este functia principala care trebuie mentinuta pe tot parcursul vietii. Functia estetica este al doilea factor cu un impact mult mai mare pentru pacient decat masticatia. Majoritatea oamenilor evita evenimentele sociale atunci cand au o problema de ordin estetic, mai ales in zona dintilor.

 

Tipuri de proteze dentare

 

Protezele dentare se pot clasifica astfel:

  • Proteze dentare totale
  • Proteze dentare partiale
  • Proteze dentare provizorii
  • Proteze dentare unidentare
  • Proteze dentare puridentare
proteze dentare

proteze dentare

Materialele din care se confectioneaza protezela dentara

 

Materialele din care sunt confectionate lucrarile protetice trebuie sa fie rezistente, sa se asemene cu structurile dentare lipsa, sa aiba aceeasi transluciditate ca dintele natural, sa nu abrazeze dintii antagonisti, sa fie biocompatibili, etc.

Materialele care nu constituie in mod direct lucrarea protetica ci ajuta la realizarea ei trebuie sa fie cat mai fidele si sa aiba o granulatie cat mai fina pentru a copia corespunzator situatia clinica.

 

Proteze dentare: lucrari protetice individualizate

 

O proteza dentara se realizeaza intotdeauna in urma unui consult de specialitate. Medicul dentist analizeaza situatia clinica a pacientului si ii propune acestuia un plan de tratament.

Dupa discutia cu pacientul si alegerea planului de tratament incep etapele pentru confectionarea lucrarii protetice. Lucrarea protetica finala este adaptata conform situatiei clinice existente.

Cum intretinem proteza dentara?

 

Modul in care ingrijim proteza dentara este strans legat de durata de viata a acesteia. Asadar, este indicata spalarea pe dinti dupa fiecare masa. In cazul protezelor mobilizabile pacientul trebuie sa o spele dupa fiecare masa cu o perie speciala pentru proteze si cu detergent.

In cazul protezelor cu sprijin implantarvizita la medicul stomatologic este obligatorie la maxim 6 luni pentru evitarea depunerilor de tartu in jurul implantului. Pentru lucrarile fixe este indicata si folosirea unui dus bucal pentru a le curata cat mai bine.

 

Proteze dentare – Informatii suplimentare

 

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarele cautari: „proteze dentare pret„, „proteze dentare bucuresti” sau „proteze dentare cu magneti„, „proteze dentare copii” ori „proteze dentare care nu se dau jos„, „proteze dentare curatare” si „proteze dentare fara cerul gurii„.

Alte cautari: „proteze dentare inferioare„, „proteze dentare moderne” sau „proteze dentare provizorii„, „proteze dentare preturi bucuresti” ori „proteze dentare totale preturi„, „proteze dentare telescopice” si „proteze dentare temporare„, „proteze dentare ultima generatie„.