Tipuri de implanturi dentare

No Comments

Ce sunt implanturile dentare – Implanturile dentare sunt înlocuiri artificiale pentru rădăcinile dentare. Implantul dentar este fabricat, de obicei, din titan sau aliaje de titan. Suprafața implantului dentar poate fi acoperită cu substanțe diferite pentru a crește stabilitatea și osseointegrarea.

Tipurile implanturilor dentare diferă, astfel încât vorbim despre implanturi dentare a căror forme sunt adesea cilindrice, asemănătoare rădăcinilor dentare naturale, cu care omul a fost înzestrat. Implantul dentar are forma unui „şurub” care se ancorează în os la nivelul alveolei dintelui lipsă şi susţine pe porţiunea să superioară o coroană artificială, o punte sau va oferi sprijin pentru fixarea unei proteze dentare. Implanturile sunt confecţionate din materiale bine tolerate, care se integrează eficient în ţesutul osos. Beneficiul major al implantului dentar este oferirea de suport stabil pentru noul dinte.

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

tipuri-implanturi-dentare

tipuri-implanturi-dentare

Câte tipuri de implanturi dentare sunt?

 

Cel mai potrivit tip de implant dentar pentru fiecare pacient depinde de mai mulţi factori, precum:

 • Localizarea implantului;
 • Densitatea osoasă a maxilarului;
 • Sănătatea gingiei;
 • Tipul de înlocuire a dinţilor pe care implantul îl va susţine (coroana, punte sau proteza).

Cele mai frecvent tipuri de implanturi dentare folosite de către medicii stomatologi sunt implanturile intraosoase, adică cele care sunt plasate în interiorul osului. Principalele tipuri de implanturi intraosoase sunt:

 • Conice;
 • Cilindrice;
 • Trapezoidale;
 • Plate;
 • De tip cadru (pentru pacienţii cu pierdere semnificativă de masă osoasă).

Aceste implanturi sunt în general puse cu scopul de a înlocui rădăcina unui dinte. Avantajele fiecărui tip de implant dentar este specific osului în care va fi plasat, tocmai de aceea exista diferite tipuri.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie Bucuresti.

 

Alte tipuri de implanturi dentare

 

Există de asemenea şi alte tipuri de implanturi dentare, care nu mai sunt utilizate la ora actuală. Aşadar, vorbim despre implanturi precum:

 • Implanturi de tip „blade”;
 • Implanturi subperiostale;
 • Bară fixată la os;
 • Transplantul implanturilor;
 • Implanturi zigomatice – Reprezentată de implanturi extrem de lungi folosite în situații speciale.
tipuri-implanturi-dentare

tipuri-implanturi-dentare

Noul tip de implant dentar

 

Însă la momentul actual a fost introdus pe piaţa un nou tip de implant dentar, care este utilizat cu succes de medicii stomatologi precum: Fast and Fixed

Fast and Fixed este un sistem de implant de ultima generaţie, dezvoltat de o firmă germană ce are o experienţă de mai bine de 40 de ani în acest domeniu. Acest sistem permite unui pacient care risca să îşi piardă dinţii naturali sau care nu are niciun dinte, să se poată bucura de aceştia în cel mai scurt timp posibil. În general, majoritatea pacienţilor se pot bucura de aceştia chiar în ziua intervenţiei. Acest proces este conceput şi pentru pacienţii purtători de proteză, care se vor putea bucura din nou de dinţi ficşi, fără să mai aibă grijă fixării protezei.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

Fast and Fixed permite folosirea unui număr mai mic de implanturi, aproximativ 4 implanturi la mandibula sau 6 la maxilar, astfel inat se dovedeşte a fi cu mult mai eficientă şi mai sigură în comparative cu soluţia clasică care presupune înserarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcadă.

Ne puteti gasi cu urmatoarele cuvinte cheie: „tipuri de implanturi dentare„, „cate tipuri de implant dentar sunt” sau „noul tip de implant dentar„, „cate tipuri de implanturi sunt„.

Leave a Reply

Your email address will not be published.