Tipuri de proteze dentare

Tipuri de proteze dentare – A avea proteza dentara este un lucru foarte important, motiv pentru care aceasta trebuie aleasa din gama de tipuri de proteze dentare astfel incat sa fie cea mai buna solutie pe termen lung. O proteza corect aleasa va grabi procesul de adaptare la noul mod de viata.

 

Tipuri de proteze dentare mobile

 

Atunci cand pacientul are foarte multi dinti succesivi lipsa, se apeleaza la proteze mobile. Cele mai comune tipuri de proteze dentare mobile, utilizate in prezent sunt cele acrilice. Acestea sunt si cele mai populare si sunt plasate pe gingii cu ajutorul unor creme de fixare.

Ele sunt potrivite pentru fiecare dinte din cavitatea bucala astfel incat sa nu afecteze mucoasele sau sa determine aparitia plagilor sub presiune.

In ceea ce priveste confortul, aceste proteze pot fi incomode din cauza problemelor minore cu mestecarea si vorbirea. Rupa ceva vreme insa, cavitatea bucala se va obisnui cu proteza.

tipuri-proteze-dentare

tipuri-proteze-dentare

 

Tipuri de proteze dentare fixe

tipuri-proteze-dentare

tipuri-proteze-dentare

Exista trei tipuri de proteze dentare fixe dupa cum urmeaza:

 

Proteze acrilice partiale

Acestea sunt cele mai ieftine insa caltatea variaza foarte mult in functie de costuri si de furnizorul de materiale. Cele mai multe dintre ele arata placut.

tipuri-proteze-dentare

tipuri-proteze-dentare

 

Proteze scheletice partiale

Acestea sunt mult mai stabile si mai delicate comparativ cu cele acrilice. Ele se bazeaza pe structuri metalice care pun toata greutatea protezei pe dintii sanatosi si nu pe gingii, pentru ca forma gingiilor sa nu fie afectata.

tipuri-proteze-dentare

tipuri-proteze-dentare

Proteze partiale suprapuse

Aceste tipuri de proteze dentare fixe sunt puse pe dintii ramasi sau pe implanturi. Sunt utilizate in majoritatea cazurolor la persoanele care nu pot sa poarte coroane permanente pentru ca au radacinile deteriorate.

 

Tipuri de proteze dentare pe implanturi

 

Exista mai multe tipuri de proteze dentare pe implanturi pe care pacientii le pot alege. Acestea sunt solutii mai confortabile decat proteza clasica si ofera urmatoarele avantaje:

  • Te vei obisnui mult mai repede cu proteza;
  • Au o stabilitate mai mare;
  • Ofera mai mult confort;
  • Ofera capacitatea de a consuma inclusi alimente tari fara griji cu privire la miscarea protezei. De asemenea, implanturile au rolul de a preveni atrofia osoasa.

 

Tipuri de proteze dentare totale

 

Aceste tipuri de proteze dentare sunt cele care se monteaza dupa ce sunt extrasi toti dintii si dupa ce tesuturile s-au vindecat. Procesul de vindecare poate dura cateva luni, in care va fi purtata o proteza provizorie. Protezele dentare totale pot fi puse la cateva luni din momentul extractei.

Aceste tipuri de proteze dentare sunt confectionate din dinti realizati din acrilat, montati pe o baza din acelasi material. Nu are o foarte mare rezistenta in timp, insa nu va lasa pacientul fara dantura pentru mult timp si arata bine din punct de vedere estetic.

tipuri-proteze-dentare

tipuri-proteze-dentare

 

Tipuri de proteze dentare si preturi

 

Preturile pentru diverse tipuri de proteze dentare difera in functie de materialele utilizate, numarul de dinti si dimensiunea protezei, lucrarile adiacente si bineintele de tip.

O proteza pe implanturi va avea un pret mai mare decat una clasica, iar o proteza partiala va fi mai ieftina decat una totala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.