Tratarea parodontozei cu laser

Tratarea parodontozei cu laser – Parodontita este cauzata de bacterii din placa dentara si incepe cu inflamatia gingiilor. Boala de obicei nu doare, dar daca este lasata netratata, duce la slabirea dintilor si, pe termen lung, la pierderea dintilor.

O inflamatie a gingiilor este ceea ce este cunoscut sub numele de gingivite. Cauza gingivitelor este o acumulare de bacterii care traiesc in buzunarele gingivale. Aceste bacterii formeaza depozite albe – asa-numita placa, care determina formarea de tartru pe radacinile dintilor si duce la inflamatia gingiilor pe o perioada lunga de timp. Gingiile continua sa se retraga atunci cand suferi de o boala parodontala. Daca placa dentara si tartrul nu sunt indepartate la timp si inflamatia superficiala (gingivita) nu este tratata suficient de repede, straturile mai adanci ale gingiilor vor fi afectate si in curand – se dezvolta parodontita.

tratarea-parodontozei-cu-laser

Parodontita, cunoscuta si sub numele de boala parodontala, este o inflamatie a gingiilor cauzata de bacterii. Este considerat a fi o cauza majora a pierderii dintilor la varste inaintate. Cu toate acestea, parodontita poate fi tinuta in frau sau, in cel mai bun caz, chiar vindecata prin diagnostic precoce si tratament adecvat. Laserul dentar modern de la cabinetele de stomatologie moderne indeparteaza bacteriile extrem de usor si, in acelasi timp, impiedica evolutia bolii.

Cum actioneaza parodontita?

Parodontita trece de obicei neobservata de pacient la inceput si este adesea diagnosticata doar de catre dentist. Daca placa si germenii pe care ii contine se aduna pe linia gingivala, se creeaza buzunare intre gatul dintelui si gingiile adiacente, in care bacteriile se inmultesc. Daca inflamatia se indreapta spre osul maxilarului, gingiile si oasele se retrag pe termen lung. Dintele isi pierde stransoarea si cade.

Tratament parodontal modern: terapia cu laser in cabinetul stomatologic

Pentru mentinerea sanatatii dentare, este necesar un diagnostic precoce si un tratament rapid si consecvent al bolii gingivale. Terapia cu laser fotodinamic antimicrobian este o metoda de tratament deosebit de blanda si eficienta. Cu aceasta tehnica inovatoare, dentistul introduce un fotosensibilizator special in buzunarele gingivale, care este activat de laserul moale. Oxigenul este eliberat in bacteriile care absorb acest colorant, iar bacteriile sensibile la oxigen mor. Procesul in sine nu are efecte secundare si poate fi repetat in orice moment, daca este necesar.

tratarea-parodontozei-cu-laser

  • Beneficiile pacientilor care au parte de tratamentul cu laser in parodontologie

Laserul dentar ofera pacientilor diverse avantaje fata de tratamentul parodontal conventional. Lumina laserului distruge 99,9% din bacterii, ceea ce inseamna ca se poate renunta la consumul obisnuit de antibiotice pentru parodontita acuta. In plus, laserul distruge doar bacteriile, deoarece fotosensibilizatorul introdus anterior se ataseaza doar de germeni. Prin urmare, tesutul inconjurator nu este deteriorat. Efectul laserului permite hemostaza imediata si vindecarea rapida a ranilor.

  • Profilaxie eficienta impotriva bolii parodontale

Laserul indeparteaza bacteriile parodontale de pe un dinte si face cavitatea bucala mai rezistenta. Cu o igiena orala atenta la domiciliu si vizite regulate la dentist cu curatare profesionala a dintilor, pacientii pot lucra impreuna cu medicul dentist pentru a se asigura ca sanatatea dentara este mentinuta.

In concluzie, trebuie intotdeauna sa vizitezi cu regularitate cabinetul medicului dentist si sa iei in calcul cele mai simple si benefice metode de a te bucura de o dantura perfecta pentru toata viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.