Urgente stomatologice in Bucuresti

No Comments

Urgente stomatologice in Bucuresti – Deoarece nu stim cu adevarat cand apare necesitatea unei interventii stomatologice de urgenta, trebuie sa fim pregatiti sa actionam cu calm. De asemenea, ar fi de folos sa stim ce ar trebui facut atunci cand suntem in situatia unei urgente stomatologice.

Acestea pot fi frecvente in randul copiilor, dar nu numai. Nu multi oameni se bucura sa mearga la stomatolog, mai ales daca este vorba despe o situatie de urgenta. Accidentele si alte situatii de urgenta nu pot fi intotdeauna evitate, dar exista cateva modalitati de a le gestiona pana ajungeti la cabinetul stiomatologic.

Iata cateva situatii care se incadreaza in urgente stomatologie, prezente atat la adulti cat si la copii.

Puteti accesa si fatete dentare sau stomatologie Bucuresti.

urgente-stomatologice-bucuresti

urgente-stomatologice-bucuresti

 

Urgente stomatologice in Bucuresti – Durerile de dinti

 

Oricat de severa sau usoara este durerea de dinti, trebuie intervenit corespunzator asupra cauzei ei. Nu se recomanda sa folositi calmante cum ar fi aspirina direct pe gingie, deoarece se poate deteriora tesutul gingival.

Cand apare durerea de dinti, folositi apa calda pentru a curata gura si dintele afectat. Astfel se elimina reziduurile alimentare care pot genera aceste dureri. Durerile de dinti pot fi prevenite prin vizite frecvente la dentist si o igiena bucala adecvata.

Puteti accesa si implant dentar pret sau proteza scheletata.

 

Urgente stomatologice in Bucuresti – Dinte rupt sau spart

 

Deoarece copii sunt mai activi decat adultii, fiind mereu in miscare, ei sunt mai predispusi catre accidente. In cazul unui accident care are ca rezultat spargerea sau ruperea unui dinte, copilul sigur va suferi o trauma, asa ca se recomanda sa abordati situatia cu mult calm.

Verificati daca dintele ciobit doare, pentru ca acest lucru poate insemna ca un nerv a fost lezat si va fi nevoie de un canal radicular. Partea ciobita se poate inlocui cu portelan sau alt material. Este important sa mergeti la medicul stomatolog imediat dupa accident pentru a oferi copilului tratamentul adecvat.

Puteti accesa si implant dentar Bucuresti sau clinica stomatologica Bucuresti.

urgente-stomatologice-bucuresti

urgente-stomatologice-bucuresti

Urgente stomatologice in Bucuresti – Caderea unui dinte

 

In situatia in care un dinte a cazut, prindeti-l de partea superioara, deci nu de radacina si clatiti-l foafrte bine. Daca pacientul a schimbat deja dintii de lapte, deci acesta era un dinte permanent, el se poate pune la loc. Pentru transport, dintele se poate introduce intr-un recipient cu lapte, apa sau saliva. Este o situatie care necesita vizita de urgenta la medicul stomatolog.

 

Urgente stomatologice in Bucuresti – Limba muscata sau buza sparta

 

In urma unui accident se poate intampla ca limba sa fie muscata sau buza sparta. Cu o carpa curata se va sterge foarte usor zona afectata si se va aplica o compresa rece pentru a evita umflarea.

Daca sangerarea s-a oprit, nu mai este nici o cauza de alarmare si se poate merge abia a doua zi la medicul stomatolog. Daca sangerarea nu se opreste, trebuie mers de urgenta la cel mai apropiat spital sau cabinet care se ocupa cu urgente stomatologice in Bucuresti.

urgente-stomatologice-bucuresti

urgente-stomatologice-bucuresti

 

Urgente stomatologice in Bucuresti – Lucruri ramase intre dinti

 

Copiii adora sa bage lucruri in gura, iar acet lucru poate fi cauza unor accidente, pentru ca lucrurile pot ramane blocate intre dinti si, daca se scot inadecvat, dintii sau gingiile pot fi afectate. Incercati sa scoateti acele lucruri folosind o ata pe care o glisati cu atentie, fara a taia gingia. Daca nu ati reusit, lasati medicul stomatolog sa rezolve el situatia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.